Бинев редом до Горбачов, Костурица и Йълмаз

05.10.2010 14:40 | Видян 3331 пъти | Гласували 1

Бинев редом до Горбачов, Костурица и Йълмаз

Евродепутатът ни Слави Бинев ще изнесе лекция на предстоящата международна конференция „Европа гледа на изток”, този четвъртък по обяд в столичния хотел „Шератон”.

Събитието се организира от „Форум за нова политика”, по-известен като „Горбачов форум” и Фондация „Славяни”, оглавявана от проф. Захариев. Очаква се в София да пристигнат някои от най-известните политици и общественици, изиграли и играещи важна роля в световните процеси.

От кабинета на Бинев разкриха, че евродепутатът ни ще говори по първия панел на конференцията, а именно „Балканизация на Европа или европеизация на Балканите”, като ще представи пред участниците и гостите образа на архетипа "ТАТО".

Сред гостите, които ще изнесат доклади, са бившите премиери Фелипе Гонсалес (Испания) и Месут Йълмаз (Турция), бившите външни министри Ханс-Дитрих Геншер (Германия) и Александър Бессмертних (Русия), режисьорът Емир Костурица, журналистите Адам Михник (Полша), Уилям Пфаф (“Интернешънъл хералд трибюн”), Оуен Матеус (“Нюзуик”), руският олигарх Александър Лебедев и др. Участниците ще разискват теми от съвременната политика като членството на Турция в ЕС и политиката в регионите на Изток от Кавказ, в Близкия изток.

Очаква се конференцията да бъде открита от бившия президент на СССР Михаил Сергеевич Горбачов в четвъртък 7 октомври -  и да продължи до събота превръщайки за два дни София в столица на световната политика.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !