Слави Бинев представи номинираните български журналисти на Президента Бузек

13.10.2010 15:00 | Видян 3222 пъти

Слави Бинев представи номинираните български журналисти на Президента Бузек

Евродепутатът Слави Бинев беше единственият представител на българската делегация, който уважи връчването на Наградата за Журналистика на ЕП. Връчването на наградите направи лично Президентът на ЕП Йежи Бузек, а в края на събитието Бинев съдейства на български журналисти за обща снимка с Бузек.

Наградата на Европейския парламент за журналистика се присъжда на журналисти, които имат изключителен принос за изясняване на значими теми на европейско равнище или са насърчили по-доброто разбиране на институциите или политиките на Европейския съюз.

Победителите за България са Росинка Проданова (радио Благоевград) в категорията за радио, с материала "Социално днес", Аделина Марини (www.euinside.eu) в категория интернет, за статията "ЕС и неговите съседи или как да опазиш дома си" и Ирина Новакова (в-к Капитал) в категория печатни медии, за нейната статия "Теория и практика на Европейския парламент” В категорията телевизия не беше излъчен победител.

Бинев поздрави дамите за техните постижения и им пожела да продължават да работят и занапред за качествена журналистика. "Много е важно журналистите да работят за истината и за хората, а не по поръчка" заяви Бинев и допълни, че се радва да види български журналисти на връчването на тази престижна награда. „Вие сте пътят за подобряване на комуникацията между институциите на ЕС и европейските граждани” допълни още Бинев.

В края на събитието Президентът Бузек събра победителите и поканените на събитието депутати за обща снимка и отговори на многобройните въпроси на журналистите.
По късно същият ден Бинев и колегата му Ивайло Калфин ще вземат участие в обяд- дискусия  на тема  „Клиринг и Сетълмент ”, организиран от Европейския парламентарен форум за финансови услуги.

В четвъртък по покана на Бинев в Брюксел пристига българска група граждани, които ще се запознаят с дейността на Европейските институции.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !