Иван & Андрей завеждат граждански иск заради ареста на Супер Бианка

21.10.2010 17:00 | Видян 7955 пъти

Иван & Андрей завеждат граждански иск заради ареста на Супер Бианка

Снощи Иван & Андрей направиха продължение на темата с ареста на Супер Бианка в Перник. Тя бе задържана от полицаите заради това, че не е затъкнала личната си карта някъде в сценичния си костюм, докато се опитва да зададе въпрос на президента Първанов. Най-голямата заплаха за националната сигурност вече не е зад решетките, а е на свобода и броди абсолютно необезпокоявана по улиците.

Очевидно президентът не демонстрира голямо желание да отговаря на „Шоуто на Иван & Андрей”, но въпреки това двамата водещи не се отказват толкова лесно. Обадили се на „Дондуков” 2 и поканили държавния глава за интервю. Той им отказал.

В студиото на вечерното шоу гостува и един журналист с утвърдено име в разследващия жанр. Колко пъти се е борила с мълчанието на политиците? Защо силните на деня се страхуват от неудобни въпроси? Редно ли е да се отстранява журналист, докато си върши работата, както се случи със Супер Бианка? Това са някои от въпросите, над които разсъждаваха Иван & Андрей и разследващата журналистка Светослава Тадаръкова.

 „Аз постоянно имам истории с охрани на важни държавници” – смее се г-жа Тадаръкова. Тя сподели, че има своите журналистически трикове и когато се опитват да я сплашват, и тя на свой ред сплашва. Вдига скандал, след което нейният въпрос обикновено се решава.
Според Тадаръкова Супер Бианка е допуснала журналистическа грешка като се е съгласила последна да задава въпросите си към президента. „Аз не упреквам Бианка! Тя беше много нежна в цялата ситуция” – добави г-жа Тадаръкова.

„Вие сте победители в тази история!” – заяви тя. „Би трябвало всеки в нашата професия на ваше място да се чувства на гребена професионалното щастие” – добави тя. Журналистката смята, че по-голяма реклама от това президентът да направи такъв гаф никой не може да им направи.
Двамата водещи няма как да заведат иск за извинение от президента, защото няма как да съдят президента, нито НСО. За това Иван & Андрей обявиха официално в ефир, че ще заведат граждански иск за морални щети в размер на 1 лв. към пернишката полиция. Надяват се чрез това дело да се разбере, че е имало натиск върху пернишката полиция от страна на НСО.

„Арестът на Супер Бианка е супер гаф!” – бе категорична Тадаръкова. В България не се е случвало да арестуват журналист, особено момиче от шоу програма, което самите полицаи познават. За нея е сигурно, че всичко това е направено нарочно. А и Бианка е известна и няма нужда от установяване на самоличността, особено при положение, че пернишките полицаи наричат арестантката си по име. Разследващата журналистка смята, че ареста на репортерката от „Шоуто на Иван & Андрей” има за цел да демонстрира, че всеки, който вдига врява около президента ще му се случи нещо лошо.
 
Г-жа Тадаръкова е на мнение, че на един президент подобава, когато разбере, че такова нещо се е случило, да се обади и да се извини. Според нея президентът Петър Стоянов например би имал точно такава прекрасна реакция. Това е класическата реакция на Георги Първанов. Фактът, че той не отговаря, означава, че наистина в България има огромен страх сред политиците от шоу програмите, където те се чувстват несигурни. Това не са лустросани интервюта, това не са подготвени интервюта. Те самите се чувстват неподготвени и отказа да отговарят издава техния страх от това, че няма да се справят.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !