Министър Росен Плевнелиев живял половин година в кола на паркинг в Хамбург

19.10.2010 15:40 | Видян 6232 пъти

Министър Росен Плевнелиев живял половин година в кола на паркинг в Хамбург

В поредното издание на „Стани богат” олимпийската рекордьорка и шампионка Стефка Костадинова ще продължи играта си от миналата седмица. След като миналия път шефът на БОК спечели 2 хиляди лева, тя ще продължи към рекорда в интелигентното състезание – 100 хиляди лева. Златната лекоатлетка ще отговаря на въпроси от област кино, кулинария, история, спорт и изкуство.

Двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев ще е една от изненадите на Костадинова утре. Неговата внучка Бояна, на която спортистката е кръстница, също ще бъде в студиото. И родната ни състезателка по шорттрек Евгения Раданова също ще подкрепи Стефка. Въпрос от област изкуство ще откаже Костадинова от играта: „Сред най-известните творби на кой скулптор е бронзовата статуя на крава, която стояла на атинския пазар?”. 15 хиляди лева е сумата, която Стефка Костадинова ще прибави към общата сума за децата, лишени от родителски грижи, които имат талант и искат да продължат образованието си в спортни училища.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев също ще играе благотворително в поредното издание на интелигентното състезание. Но преди да седне на стола на богатството министър Плевнелиев ще отговори пред Бобо и Фифо опасно ли е да има рейтинг по-висок от този на Бойко Борисов. С водещия Ники Кънчев пък ще обсъдят темата за магистралите в страната, за прякора на министъра в училище, за слабостта му към астрологията и бизнеса с хороскопи, както и за трудностите, с които се сблъсква като строителен предприемач в Германия.

Първи гост изненада на Росен Плевнелиев ще бъде неговият съученик и приятел от Природо-математическата гимназия в Благоевград – Илиян Попов. Бен Гън, по името на героя от „Островът на съкровищата”, бил прякорът на Плевнелиев в училище. Според Попов той бил „от групата на зубрачите”, макар че по това време повече спортували, отколкото учели. Оказва се, че съпругата на главният редактор и издател на списание „Тема” Валери Запрянов – Стела, е преподавала програмиране на Плевнелиев в гимназията. След 28 години двамата отново ще се срещнат в студиото на „Стани богат”. Първоначално Плевнелиев решава да тръгне по пътя на науката, но след като се разочарова и се отказва от академична кариера, решава да емигрира в Америка. За нещастие му е отказана виза и получава черен печат.

Един от известните винари у нас Иван Тодоров също ще подкрепи играта на министъра. Заедно с Плевнелиев преди 20 години решават да се впуснат в приключението да започнат бизнес в Германия, където изнасят строителни работници. Тодоров даже продал колата си, за да даде своя принос за началния капитал на инвестицията. За първите 25 работници, които завели в Хамбург, двамата предприемачи изхрачили всички 15 хиляди марки, които имали и се наложило половин година да живеят в кола на един от паркингите в града. Малко по-късно бизнесът им потръгва и те откриват офиси и във Франкфурт.

„На любимия си сорт на кой плод Джеф Раскин кръщава персоналния компютър Манкинтош?”, „В коя страна няма ограничение на скоростта по пътищата, които местните хора наричат аутбани?” и „Кой рокаджия беше изследван тази година от екип учени, които смятат неговото тяло за мед чудо?” са част от въпросите, на които Росен Плевнелиев ще търси отговорите в „Стани богат”.

През студентските си години министърът е тясно свързан с музиката и с рока. Още в училище написва рок химна на Природо-математическата гимназия, а по-късно в МЕИ е част от група „Ахат” /две години преди да бъде създадена днешната банда със същото име/. Заедно със своя приятел Цветан Димитров министър Плевнелиев ще изпее песен Rainbow. Той ще стигне до въпрос за  15 хиляди и ще продължи играта си следващата сряда.

„Стани богат” се излъчва всяка сряда от 20:00 до 22:00 часа по Нова ТВ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ривиерата е по-изгодна от Банско и...

Френската Ривиера е най-красива, най-достъпна финансово...

Ето защо всъщност има носталгия по...

Ако беше доживял до наши дни, социализмът в България...

Няма коментари към тази новина !