Веско Маринов пее на немски в „Стани богат”

12.10.2010 15:00 | Видян 6415 пъти

Веско Маринов пее на немски в „Стани богат”

Първи гост в телевизионната игра „Стани богат” тази седмица ще бъде любимият певец на народа Веселин Маринов. Освен че ще провери общата си култура, изпълнителят на „Нашата полиция”, ще разкаже за неволите си в казармата, за студентските години, страстта към футбола и за приятелството си с министър Цветан Цветанов.

Оказва се, че младият редник Маринов от Полски Тръмбеш е обичан от всички в школата за разузнавачи в Стара Загора. По-старите войници го карали денонощно да им пее и свири на китара. Една вечер даже го върнали 28 пъти на бис и след като Веско отказал да изпее една и съща песен за 29-ти пореден път, му счупили китара в нощното шкафче. Точно в казармата е първата среща на певеца с истинските музиканти. Там са и първите му уроци по нотна грамотност.

След като се уволнява, решава да кандидатства в Музикалната консерватория. Макар да не разпознава нотите и изобщо да не се справя със солфежа, Веско Маринов взима успешно всички приемни изпити и става студент в Естрадния отдел на Музикалната Академия. Преподавателката му по солфеж Лили Ненкова ще го изненада в студиото на „Стани богат”. А състудентът му Богдан Томов ще сподели забавни случки от годините в консерваторията. Може би малцина от феновете на Веселин Маринов знаят, че талантливият музикант започва кариерата си като рокер.

От 82-ра до 85-та година младият певец е част от рок група „Импулс”. Телефонно обаждане на Нелко Коларов, екс клавир в „Импулс” и пианист в бандата на Робин Гиб, ще разплаче емоционалния изпълнител. Пет години Веско Маринов живее и твори в Германия, дори издава два албума на немски език. На немски специално за почитателите на „Стани богат” ще е пее и утре вечер по Нова ТВ. Друга изненада в предаването ще бъде и съпругата на Маринов – Цветанка, която пък ще разкрие романтичния образ на твореца. Зрителите ще научат повече за съвместния им живот и интересни лични моменти.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Честваме 102 г Радой Ралин

“Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав,...

Прокопиев и кръгът Капитал управляват...

За секретар на столичната администрация е назначена...

Няма коментари към тази новина !