Хитът в зъбните импланти представят в Пловдив

23.09.2010 14:20 | Видян 5484 пъти

Хитът в зъбните импланти представят в Пловдив

Единствената в света нанотехнология, която съкращава от 2 до 3 пъти времето за адаптация на зъбните импланти представят в „Медикус Алфа” – Пловдив. При класическите системи зъболекарите изчакват около половин година изкуственият зъбен корен да се интегрира здраво в костта, за да може да се натовари с постоянна коронка или мост. Новата нанотехнология на израелската фирма „Alpha Bio” /Алфа Био/ позволява това да става още на 2-3-ия месец, или с други думи още на 2-ия месец пациентът има постоянни зъби в устата си. Нейните предимства ще научат нашите стоматолози по време на двудневния практичен курс по имплантология на 24 и 25 септември в отделението по дентална медицина на „Медикус Алфа”. Лектор е д-р Радослав Симов, специалист по лицево-челюстна хирургия и имплантология в пловдивската клиника и неговият колега и гостуващ лектор, израелският лекар д-р Халил Зейне.

Имплантологията е най-авангардната и може да се каже най-сложната част на стоматологията и лицево-челюстната хирургия, обяснява д-р Симов, който е един от пионерите в тази област в Пловдив. Когато пациентът няма зъби, най-модерният начин е те да се възстановят чрез импланти. Имплантите представляват винтове от титан, които се забиват в костта на челюстта и играят ролята на корен на зъб. Веднага след това върху него се поставят временни коронки или мостове, а след няколко месеца и постоянни. В някои от случаите постоянните зъби могат да се сложат веднага, което е по-надеждно с нанотехнологичните импланти на „Алфа Био” заради тяхната изработка, която съкращава периода на остеоинтеграцията, периода на заздравителния процес.

В последните години имплантологията бележи бум в България, твърди въз основа на наблюденията в практиката си д-р Симов. Търсенето на този вид лечение е увеличено въпреки, че не е по джоба на всеки и въпреки остарелите разбирания за него на част от зъболекарското съсловие. Тук продължава да има опоненти сред стоматолозите без никакви основания, за разлика от цивилизования свят, споделя специалистът. Но хубавото е, че и в България вече много бързо навлизат последните новости в тази област.

Д-р Симов напомня, че за да е успешно поставянето на изкуствен зъбен корен един от основните фактори е да се определи точното му място за забиване в костта. В „Медикус Алфа” работи единствената в цяла Южна България специализирана компютърно-томографска програма „Dental CT” – скенер на челюсти. Това изследване показва точното място за поставяне на импланта и какво е състоянието на костта - дали е здрава или има възпаление и остеопороза, които задължително първо трябва да се излекуват.

Изследването със скенер е изключително важно, защото много често мястото е в опасна близост с анатомични структури, които не бива да бъдат засегнати. Никой по света не си позволява да пристъпи към поставяне на имплант без да е направил изследване със скенер. В България все още има много случаи, при които на сляпо се слага „изкуствен корен” и се засяга нерв, артерия или вена, което води до трайно увреждане на част от лицето, предупреждава специалистът по лицево-челюстна хирургия и имплантология.  

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !