Кметът Атанасов: Бойко лъже пловдивчани

09.09.2010 12:20 | Видян 3546 пъти

Кметът Атанасов: Бойко лъже пловдивчани

В сряда вечер гост на анимационното магаре Марк О’Селски в „На инат” по ТВ7 бе кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

Една от първите теми, които двамата обсъдиха, беше за софийския боклук, който Пловдив прие преди време. „Вмирисахме се от софийския боклук. Приели сме 300 хиляди тона. Бойко ни примами и след това ни излъга”. Кметът беше категоричен, че премиерът лъже пловдивчани и изрази съмнение, че ще получи обещаните от него 26 млн. лв. „Ще ги получим един месец преди изборите” – каза с усмивка кметът. Атанасов беше категоричен, че няма проблем с Бойко Борисов, но Борисов има проблеми с пловдивчани.

Относно конфликта си с екоминистъра Караджова, Атанасов заяви: ”Можете ли да си представите, че тя излъга четири пъти в едно телевизионно предаване?”.
Пред Марк О’Селски кметът сподели и за друга своя болка – операта в града. „Доживяхме да трябва да правим съкращения от култура в културната столица на България.” От думите му стана ясно, че операта е спасена, но осакатена и общината в момента строи нова сграда, изцяло със свои средства. „Еднакво страшни са и министърът на културата, и културата на министъра” – заяви Атанасов.

Той коментира и обвиненията, че е троянският кон на БСП в града. „Това е несериозно. Аз съм със самочувствието на мажоритарно избран кмет”.
Относно твърденията, че е продал имот на баща си на апетитно място в Пловдив, Атанасов заяви, че това е било пълна измама на общественото мнение.

Кметът изрази и сигурност, че конфликтът му с цар Киро, когато преди около месец общината събори незаконната гробница на сина му, няма да доведе до разклащане на етническия мир. „Не може да делим хората в смъртта им. Поне на гробищата трябва да има равенство” – заяви той.
Атанасов е сред малцината, които не дойдоха в студиото с празни ръце – първият анимационен водещ у нас получи като подарък златна подкова, за да може да тропа с нея по масата и да продължава да задава своите неудобни въпроси.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !