Цветелин Кънчев в „На Инат”: Експулсираните роми са сводници и проститутки

03.09.2010 13:20 | Видян 3548 пъти

Цветелин Кънчев в „На Инат”: Експулсираните роми са сводници и проститутки

На 2 септември, броени дни след експулсацията на българските роми от Франция, гост на Марк О’Селски в „На инат” по ТВ7 беше лидерът на Евророма - Цветелин Кънчев. Той бе категоричен, че нашенците, подвизаващи се във Франция, са предимно сводници и проститутки и е напълно нормално да ни бъдат върнати. „Работливите цигани отиват в Белгия, Испания, а във Франция – мързеливите. Това трябваше отдавна да бъде направено”.

Кънчев обвини и Европейската комисия в пасивна позиция и заяви, че неговата партия е предупредила още преди месеци за предстоящия демографски срив: „Скоро у нас ще има над 3 милиона  гладни и безработни цигани и трябва спешни антикризисни мерки.” Той определи образованието като ключово за разрешаване на ромския проблем, но на въпроса какво конкретно прави Евророма по проблема, отговори не толкова конкретно.

Лидерът на Евророма заяви пред първия анимационен водещ у нас, че нито един лев, отпуснат за ромската интеграция, не е отишъл в личния му джоб и отрече парите за образованието на големия му син в Кеймбридж, възлизащо на петцифрена сума в лири, да е платено от незаконно придобити доходи.

За конфликта си със Столична община относно събарянето на гетата във Виетнамски общежития, Кънчев повтори идеята си за изграждане на къщички над Военното училище в столицата. На въпроса какъв е интересът му от този проект, той каза, че има такъв и той е изцяло в интерес на ромската общност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Илиана Раева сложи край на...

Илиана Раева вдигна 510 точки на Краси Радков и сложи...

Коктейл без рокли тази седмица в...

Тази вечер (24 април) в „Ергенът“ от 20:00 ч. по bTV...

Няма коментари към тази новина !