Жорж Ганчев: Американци, англичани и руснаци се опитваха да ме вербуват

08.09.2010 12:40 | Видян 4155 пъти

Жорж Ганчев: Американци, англичани и руснаци се опитваха да ме вербуват

На 7 септември гост на Марк О’Селски бе най-усмихнатият мустак от Владая до Холивуд – Жорж Ганчев. Още със сядането му на диванчето в студиото на „На инат” първото анимационно магарето в родния ефир подхвана темата за досиетата и агентите на държавна сигурност. „Американци, англичани и руснаци се опитваха да ме вербуват. Държавна сигурност най-много” - заяви Ганчев, но в крайна сметка категорично отрече агентурното си минало.

Разговора в студиото продължи с предоставените 100 хиляди гласа през 2001 г. от избирателите на Ганчев към събраните гласове на бъдещия тогава президент Георги Първанов, които в крайна сметка са му помогнали да спечели изборите. Ганчев така и не даде конкретен коментар по тази тема, а на въпроса защо се е отказал от политиката заяви: „Политиката е една кауза, от която никой не може да се откаже, а в момента аз действам чрез духовната сфера за благото на България”.

Гостът на Марк разказа за новата си книга „Радостите на палача” и за проекта си за филм за спасяването на българските евреи със заглавие „Да живееш и да умреш” . Той сподели, че вероятно филмът ще е готов следващата година и активно търси финансиране за заснемането му. „Не приемам еврейски пари. Няма да взема пари от мошеници, които искат да подменят истинската история”, категоричен бе Ганчев.

На финала на разговора той направи обръщение към българския народ и определи българина като „Извънредно, природно интелигентен индивид.” Според Ганчев нашенецът не си знае цената, но умее да оцелява и да се справя с всяка ситуация. „Обичам те и никога няма да те предам, българино!”  - бяха думите на госта на финала на предаването.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !