Венета Райкова: Не съм свидетелствала срещу Маргините

11.01.2010 14:40 | Видян 8732 пъти | Гласували 1

Венета Райкова: Не съм свидетелствала срещу Маргините

Венета Райкова изпрати специално писмо до медиите. Обръщението й е свързано с убийството на Боби Цанков, с чието име се свърза и това на популярната журналистка:

Уважаеми колеги,


Вчерашният ден беше особено странен за мен, след като от журналистически обаждания и публикации (а не от съответните органи и институции!) аз научих, че съм един от тримата свидетели, на чиито показания се позовава съдът, за да  остави в ареста Красимир Маринов, известен като Големия Маргин. Емоционалната ми реакция беше да перифразирам един бивш вицепремиер: "Егати правосъдието, щом аз  съм му основния свидетел!" Но да оставим настрана емоциите, в случая важни са фактите, а те доста се различават от всичко, което прочетох.
Първо, не съм разпитвана пред съдия, а пред дознател и съм водила - както се оказа в последствие - неформален разговор с Мирослав Данаилов, шеф в сектор “Убийства” в СДВР.
Второ, никога не съм свидетелствала, че убитият Боби Цанков е бил притеснен за живота си - просто защото той не беше. Това повече от ясно се видя и в снощното предаване "Горещо" с неизлъчвани преди това откъси от интервюто с него. На многобройните ми въпроси по темата и в студиото, и извън него, Боби Цанков отговаряше с шеги и усмивка.
Трето, независимо какво му се иска на някой, в нито един от разговорите ми с Боби Цанков не е ставало дума за Маргините. Той предпочиташе да прави разкрития за вече мъртви представители на подземния свят.
Четвърто - и най-важно: споменава се заплашителен SMS от анонимен телефон, който аз съм получила. Такъв SMS наистина съществува, разпечатка от него ми беше показана и при разпита ми в полицията. Но истината е съвсем различна от внушението, което се прави: получих този SMS не след последните ми разговори с Боби Цанков, в които уточнявахме новото му гостуване в "Горещо", а на 14.11.2009 г. в 20.51 ч., т.е. преди почти два месеца. Поводът беше първото интервю с Боби Цанков, което излъчихме тогава и след което той си беше жив и здрав. Аз не посмях да се обадя на непознатия за мен телефон, но предупредих Боби Цанков, той на своя страна се свърза с в-к "Труд" и след направената от колегите проверка се оказа, че на този номер отговаря небезизвестният участник в  Big Brother Радо Прашката. По темата имаше обширна публикация във в-к "Труд", която лесно може да бъде проверена в архивите.
С други думи, при по-свободен прочит може да се каже, че SMS от Радо Прашката е основната заплаха, за която съм свидетелствала. С тази малко тъжна полу-шега и с надежда, че фактите са също толкова достойни за публикуване, колкото и сензациите, оставам искрено ваша:

 

                                                                                                                                                         ВЕНЕТА РАЙКОВА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Владо Пенев ще бъде поп Кръстьо във...

Владо Пенев ще влезе в ролята на поп Кръстьо в новото...

Мария Бакалова чете БГ роман

Мария Бакалова си тръгна от България, след като за...

Няма коментари към тази новина !

*}