Майк Тайсън назова боксьора, с когото никога не би се бил

11.09.2024 13:38 | Видян 261 пъти

Майк Тайсън назова боксьора, с когото никога не би се бил

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън разкри кой е боксьорът, който вероятно би избегнал в хипотетична битка - и може да шокира някои фенове, когато научат, че ветеранът се страхува от двубой с носителя на златото в полутежка категория Дейвид Бенавидес.

Тайсън, бивш световен шампион по бокс в тежка категория, ще прекрати дългогодишното си оттегляне от бойните спортове по-късно тази година в Арлингтън, Тексас - ще се изправи срещу YouTuber-а и инфлуенсър Джейк Пол.

При последното си излизане на ринга, макар и в демонстративен двубой, ветеранът от Бруклин Тайсън се би срещу другия безспорен бивш световен шампион Рой Джоунс младши до равенство през 2020 г.

И оставайки уверен, че ще нанесе на Пол едва втората му професионална загуба след противоречивото му преминаване към бокса - Тайсън заяви, че потенциална битка с непобедения аризонски боксьор Бенавидес вероятно ще го държи буден дълги нощи, ако хипотетично им се наложи да споделят ринга.

"Дейвид Бенавидес е толкова подценяван, но толкова пресилено поляризиран тук", заяви Майк Тайсън пред ESNEWS по време на скорошно интервю. "Слушайте, аз също бих се страхувал да се бия с него, ако бях в тази дивизия. Никой няма дори шанс срещу него, и това са факти."

Бенавидес, който се гордее със зашеметяващия си непобеден рекорд от 29-0, наскоро завоюва вакантната титла на WBC в полутежка категория с единодушна победа над Олександър Гвоздик през юни в Лас Вегас.

Преди да премине в лека тежка категория и да се превърне в златен медалист, Бенавидес е постигнал и други забележителни победи над Роналд Гаврил, Дж'Леон Лав, Антъни Дирел, Дейвид Лемие, Кейлъб Плант и Деметриус Андраде.

Източник: mma.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Да подкрепим плувеца Цанко Цанков с...

"Благодаря на всички българи, които ме подкрепиха на...

Игри на волята е хитът на есенния тв...

След като завладя телевизионния ефир, мащабният риалити...

Няма коментари към тази новина !