Албена Денкова ще танцува с любимия саксофонист на Путин и на Клинтън

12.08.2009 16:30 | Видян 7411 пъти | Гласували 1

Албена Денкова ще танцува с любимия саксофонист на Путин и на Клинтън

Преди девет години за първи път бях в България отново на джаз фестивала в Банско, каза световноизвестният джаз саксофонист от Русия Игор Бутман, представяйки концерта си тази вечер в рамките на фестивала, предаде репортер на БГНЕС.

Бутман сподели, че му предстои в края на август да идва в България, където ще снима филм от популярната поредица в Русия "Ледников период" с партньор Албена Денкова. Той самият е бил хокеист и продължава да отделя време за кънките. Имал е друга партньорка, но тя в момента очаква дете и той е избрал Албена. Разбира се, по някакъв начин в бъдещия филм ще присъства и саксофонът и обеща да не "изпуска" на леда една от най-прекрасните, както той се изрази, балерини на леда. Самият Бутман е един от най-големите съвременни джаз музиканти - саксофонисти, роден в Санкт Петербург, но завършил Бъркли колидж по музика и концертира по целия свят, като е свирил с най-големите музиканти в света, включително и в САЩ. Малко преди да завърши мандата си, Бил Клинтън в Москва е свирил заедно с него и е споделил, че това е най-добрият саксофонист, който е слушал и е щастлив, че си партнират.

Наскоро при среща настоящият мин.-председател на Русия Владимир Путин му е казал, че е любимият му саксофонист. Музикантът още утре рано сутринта заминава на поредните си турнета в Италия и в Израел. Той е в България със своя квинтет, в който има музиканти, с които е свирил вече повече от 11 години. Неговата програма на джаз фестивала в Банско е определяна от специалистите като една от най-силните на фестивала в Банско, която доказва доброто му художествено и наистина европейско равнище, пише БГНЕС.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !