Кога може да не закусваме, а кога е задължително? Храним първо мозъка, после тялото

19.11.2021 10:09 | Видян 1676 пъти

Кога може да не закусваме, а кога е задължително? Храним първо мозъка, после тялото

Има хора, които могат да си позволят да не спазват старата и вече поотречена от нутриционистите поговорка: „Закуската си изяж сам, обеда сподели с приятел, а вечерята подари на врага си”. Ако ставате по-късно сутрин – след 10, спокойно можете да си спестите закуската. В никакъв случай не е добре да си спестявате вечерята, нито да робувате на отреченото правило да не ядете след 6 вечерта, освен ако не си лягате преди 8-9 ч. Защото тялото и мозъкът имат нужда от храна не повече от 2-3 часа преди лягане. Разбира се, не става въпрос за натъпкване, което също е вредно. В противен случай, гладът започва да кара организма да подяжда органите си и така се образуват всякакви здравословни проблеми – от язви нагоре. Лошият сън, също следствие на лягането на гладен стомах, води до сериозни психологически, а оттам – и физиолигически травми и забовяния. Но нашият лайфхак е посветен основно на закуската днес.
Трябва първо да бъдете наясно, че сутрин, обед и вечер ние не храним само тялото. А преди всичко мозъка си. Просто е – именно той казва кога сме гладни. Но пък често трябва да го нахраним преди сам да е поискал.
И така – стигаме до практиката със закуската. Можете да си позволите да не хапвате преди обяд, ако не очаквате особена работа, свързана с умствени усилия през деня, нито пък голям стрес.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Владо Пенев ще бъде поп Кръстьо във...

Владо Пенев ще влезе в ролята на поп Кръстьо в новото...

Мария Бакалова чете БГ роман

Мария Бакалова си тръгна от България, след като за...

Няма коментари към тази новина !

*}