Защо диетата води до депресия? Кои храни носят добро настроение?

16.11.2021 10:21 | Видян 1040 пъти

Защо диетата води до депресия? Кои храни носят добро настроение?

Диетата носи психологически последствия – различни по тежест депресии! Храната по принцип повишава настроението, а някои храни повече от други стимулират положителната нагласа и усещането за щастие. Това е категоричното мнение на база дълги години изследвания на човешкия мозък на прочутия професор от Московския държавен университет – най-престижното учебно заведение в Русия Вячеслав Дубинин. На това сме посветии днешния ни лайфхак.
Никак не е случайно, че от време оно, но и до днес, във всички епохи, при всякакви управления и изповядвайки различни религии, за хората храната е признак на социален статус. А в последния половин век има бум на храни, които служат за развлечение, не само го съпътстват – лесен пример са пуканките и близалките, но има и много други, които влияят по различен начин за стимулиране на положителното отношение на мозъка – последната Нобелова награда беше дадена именно за изследване на тази тема, но повече ще пишем за това съвсем скоро.
В съвременния свят, когато гладът в крайна сметка винаге се свежда до избор, липсата на храна ни прави разсеяни, нещастни и нервни в зависимост от стреса, напрежението, продължителното на тази липса.
Трябва обаче да бъде ясно също, че човекът, каквото и самочувствие да има за себе си, е част от животинския свят и, освен храна по принцип, неговото тяло и неговият мозък имат нужда от разнообразна храна – очаквайте утре защо монодиетите могат да доведат буквално до смърт с прочути хора за пример в това отношение.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !