Да стоят ли яйцата в хладилника и да ги мием ли, има ли разлика между белите и кафявите?

10.11.2021 10:44 | Видян 990 пъти

Да стоят ли яйцата в хладилника и да ги мием ли, има ли разлика между белите и кафявите?

ЕС и САЩ водят научно-политически спор: трябва ли яйцата да стоят в хладилника или не трябва, трябва ли да се мият или не и – представете си – отново ваксините се оказват решение на цялата тази проблематика. Защото става въпрос за инфекциозно заболяване, което само за година е убило 500 американци от 1 млн. заразени. Заради това именно на съхранението на яйцата сме посветили нашия днешен лайфхак.

Първото правило: яйцата от ваксинирани кокошки спокойно могат да стоят извън хладилника 25 дни, а ако ги държите на студено в мазето или на балкона нощем – даже 3 месеца. В нормални условия няма нищо страшно, ако не се сварени, да постоят няколко дни извън хладилника.

По отношение на миенето на яйцата американците често мият с хлор яйцата още във фермите и ги държат задължително в хладилници в магазините. В ЕС такова правило няма. Смята се, че химическото измиване може да навреди на естествената защита на кутикулата – външното покритие на яйцето.

Второто правило: НЕ МИЙТЕ ЯЙЦАТА У ДОМА, независимо дали с топла или със студена вода – нищо, че започнахме покрай коронавируса да минаваме всичко, което внасяме от магазина първо през мивката. Ако има салмонела, със загубената естествена защита, рискуваме да пръснем инфекцията околовръст в кухнята и в хладилника, предупреждават експертите.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !