Повече сладко е позволено на мъжете: СЗО

15.11.2021 14:03 | Видян 905 пъти

Повече сладко е позволено на мъжете: СЗО

СЗО, която намали наполовина смятаната за полезна или предпоръчителна доза захар, направи разграничение в количеството, позволено за хапване на сладки храни на ден. Това е новата норма, а не до неотдавна приеманото броене на калориите, които приемаме. На това сме посветили нашия днешен лайфхак.

Оказва се, че първоначалната информация за отрязване от 50 г на 25 г на дневната доза захар в сладкишите не се отнася за всички. За мъжете е позволено доста повече, отколкото за дамите.

Представителите на силния пол имат възможност да поглъщат средно 36 грама захар, докато жените не е препоръчително да приемат над  24 грама.

Представено в шоколад например, това значи, че няма да направите голяма грешка, ако хапнете един шоколад от 80 грама, каквито има на пазара. Все пак вижте процентното съотношение захар, което се съдържа, но обикновено то е малко под половината. За дамите половин такъв шоколад се оказва ОК.

Имайте предвид обаче, че захарта не е само в сладкишите. За огромно учудване на мнозина се оказа, че тя се съдържа дори в пържените картофи от веригите за бързо хранене, уж толкова солени, както и в другите им изделия – особено в хлебчетата, които поднасят.

Добавянето на захар или други подсладители се прави, защото тя стимулира положителното психологическо приемане на храната. Повече по тази тема и как работи схемата – четете утре при нас!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Няма коментари към тази новина !