Хляб от скакалци, лияни, зелени банани и с камилско мляко – това е хит, лимецът е демоде

05.06.2021 10:25 | Видян 1391 пъти

Хляб от скакалци, лияни, зелени банани и с камилско мляко – това е хит, лимецът е демоде

Днешният ни лайфхак е посветен на модните видове хляб. Който си мисли, че направеният от лимец е тренди, много бърка. Има няколко варианта, които в момента са на върховете на класациите на търсачите на силни кулинарни и гастрономически усещания.

Единият е т.нар. КРИСТАЛЕН. Интересно е как се получава тази изключително олекотена и почти прозрачна вариация на тема най-базовата храна. От картофи и определен вид лияна.

Другият е хляб със скакалци – звучи смайващо, но те са 5-7% от съдържимото. Технологията е любопитна: насекомите се оставят 1 месец да растат под грижите на майсторите.  После се изсушават и се смилат на брашно. От 4 кг инсектов продукт се получава кило хляб. Не се чудете толкова – вече ви разказахме за праха от червеи, който някои производители слагат в телешкия салам.

Друго оригинално брашно, което може да се използва и е истински световен хит в момента е направеният от зелени банани. В някои африкански държави тези плодове направо се използват вместо хляб, но съвременните технологии нямат тази цел. Те произвеждат мляко от бананите и го размесват в хляб.

Много интересен на вкус се получава хлябът с добавено камилско мляко при производството, но малцина европейци го харесват истински. Вкусът е необичаен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !