Коя е идеалната паста: Какво да правим с времето в карантина

18.02.2021 11:20 | Видян 560 пъти

Коя е идеалната паста: Какво да правим с времето в карантина

Пастата - разновидностите по форма на най-популярната италианска зърнена храна, която е добра съставка за пост-ковид диета , но също така на едновременно бързо приготвяното, но и полезно меню, като всяко нещо е добра, когато е качествена. В България ни липсва култура в това отношение и на тази тема сме посветили днешния си лайфхак.
Най-лесно е да избираме по цвета - колкото по-блед и дори сивеещ ни се види, толкова по-далеч стоим от такава паста.  И никога не бива да купуваме оцветена. Зад това се крие "маскиране" на некачествени съставки. Най-често ни пробутват хлебна пшеница, вместо нужната за добри макарони, спагети и др. видове твърда пшеница. Първата се разкашква по-лесно, губи форма. Хлебната пшеница е ЗАБРАНЕНА за паста в Италия. Защо я правят? Изхвърлят в стомасите ни остатъците нереализирана продукция от хлебозаводите. За диабетиците дори може да бъде опасна! За да намалите риска, гответе я със зеленчуци, които донякъде ще балансират нещата.
Добрата паста се прави от твърди сортове пшеница. Ако решите за абсолютна сигурност да си я направите домашно, трябва да знаете, че освен добро брашно - не българско - и вода не ви трябва друго. Само да имате търпение да я оставите да съхне до 8 дни. Ако го направите, може да трае до 2 години.
Твърдата пшеница е важна за организма и е много полезна, нищо че от нея се правят тестени храни, защото се преработва бързо, съдържа повече белтъчини, има хранителни влакна, които я правят по-питателна и по-добра за организма. Та става и за диета, включително за средиземноморската, с която се отслабва и се балансира идеалната работа на тялото.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Няма коментари към тази новина !