Домати, ядки, капучино, вместо ягоди и шоколад за афродизиаци: Какво да правим времето в карантина

15.02.2021 11:30 | Видян 1137 пъти

Домати, ядки, капучино, вместо ягоди и шоколад за афродизиаци: Какво да правим времето в карантина

Ако нещата не са се получили по най-добрия начин на Св. Валентин, може обяснението да е просто и на това сме посветили днешния лайфхак. Кой знае защо за афродизиаци се приемат храни като ягодите. Научното обяснение е съдържанието на цинк в тях, но то е толкова малко, че трябва да изядете 7 кг, за да ви подействат. Легенда се оказват и легендите, че Монтесума пиел по 12 чаши шоколад - оригинално не е имало на блокчета, след което редувал жените си в леглото - даже сред съвременните учени се смята, че сладките неща може и да вредят на либидото.
На ръба на вярното е, че червеното вино помага за секса. Това, както показват научните изследвания, важи за дамите, но не бива да се пият повече от 1-2 чаши, за да не се превърне ефектът в дефект. И да доведе до неочаквани последствия. Ако търсите напитка - афродизиак, сигурно ще се учудите, но това е капучиното. То едновременно помага срещу рак на простата и също така - против еректилна дисфункция. Още индийците, докато са създавали Кама Сутра, са открили, че млякото е верен спътник на качеството в любовта. Там обаче, вместо кафе, предпочитат да го комбинират например с шафран, който вече доказано и от съвременните учени, помага за добрата функция на половата система на мъжете, както и за повишената възбуда на жените.
Изобщо, афродизиаците са толкова по-добри, колкото повече влияят на обонянието - в този смисъл чудни са кардамонът, куркумата, ванилията - те действат перфектно на  центъра на възбудимостта в мозъка. Последното твърдение категорично беше доказано от изследването на

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !