Хранене след коронавирус: Какво да правим с времето в карантина?
17.02.2021 11:15 | Видян 753 пъти
Тя, разбира се от твърда пшеница, за да бъде полезна и да се преработва лесно от организма, може да бъде и се препоръчва в неговата ПостКовид Диета. Целта му е да осигурим на тялото безболезнен преход от болестта към здравословното си състояние, като не страдаме при това от синдром, който - освен на стомаха - влияе зле и на мозъка и съзнанието.
Идеята на доктор Роси е да хапваме повече белтъчини. Той препоръчва цели яйца - вече сме писали, че жълтъкът е полезен в борбата с вирусите, защото съдържа повече витамин Д от повечето храни. Много полезни заради този витамин са и рибите, от които черпим също важния за имунитета цинк. Зеленчуците с техните фибри също се препоръчват настотелно от доктора. Той е радетел и за повече ядене на ориз по принцип и особено в конкретната пост-коронавирусна ситуация. Бобът, който е обичан и на италианската, и на българската трапеза също работи чудесно за организма в прехода между болест и здраве, категоричен е прославеният нутриционист. От течностите, той препоръчва зехтина, с който да поливаме всичко, както обичат на Апенините, а също и чая като най-добра напитка за сезона на студове. В своите лекции, които изнася и в Католическия университет в Рим, които е озаглавил Диетика и Хранене, той внася и практическа стойност, защото черпи опита направо от допълнителното си занятие на фермер на органични продукти. Роси е и доцент по молекулярно хранене на Университета в Сасари.
свързани новини
Талия над 102 см ускорява импотенцията,как да противодействаме: Какво да правим с в карантина?
Домати, ядки, капучино, вместо ягоди и шоколад за афродизиаци: Какво да правим времето в карантина
Говорещият стол превръща обидите в прошка и заменя родителите: Какво да правим с времето в карантина
НАЙ-НОВИ
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !