Как коледното пазаруване за другите да ни спаси от пандемната депресия: какво да правим с времето в

04.12.2020 15:54 | Видян 871 пъти

Как коледното пазаруване за другите да ни спаси от пандемната депресия: какво да правим с времето в

Този петък и уикенд обикновено много от нас се сещат да пазаруват коледни подаръци. Хем вече остават броени дни до Коледа, хем не е съвсем близо, за да бъдат задръстени магазините. Е, този проблем, от който се оплаквахме последните години - с многото хора и задръстването в гаражите на излизане от моловете, го нямаме в локдаун.


Въпреки многото призиви да купуваме подаръци от малките магазини, които останаха отворени, няма съмнение, че мнозина от нас - дали са в карантина като болни и контакти, дали просто си гледат децата при липсата на ясли, градини и училища, или пък са хоум-офис - т.е. работят от вкъщи, тази година определено е големият удар на пазаруването онлайн и доставките.


Който е вариант да изберете - да подкрепите микробизнесите в квартала или града си, или да правите нет-шопинг, даваме ви един прекрасен лайфхак за истинско щастие.


Започнете избора на подаръци от другите - вашите близки. Бъдете по-щедри към тях. Вземете им неща, които знаете, че мечтаят да имат. Помислете и за някой, който много ще се изненада, че сте се сетили за него. Например стар приятел, който искатеотново да се върне при Вас, все едно дали Вие или той е направил крачката встрани. Подаръците не е нужно да бъдат големи и скъпи, за да бъдат хубави.
Пандемията доведе до неподозиран психически стрес, огромно натоварване, за което мнозина дори не подозират. Липсата на адекватни възможности за пътуване, спорт и реализация - нещата, които в нормалния живот ни карат да се презареждаме, като изхвърляме отрицателната и добиваме положителна енергия, допълнително усилва напрежението.
Депресиите са тежки и травмите ще се лекуват трудно, особено при тийнейджърите, но и при всички останали, категорични са всички световни имена в психологията. В България, където парите за психична помощ се режат безсрамно вече 11 години, никой нито мисли, нито работи в тази посока.
При тоталната дигитална и здравна дехуманизация, в която живеем, особено ние в България, щедрото подаряване на другите на хубави неща точно на тези коледно-новогодишни и именни празници в следващия месец, е силен ход за самосъхранение. А без психическото, няма физическо здраве. 40% от "успеха" на коронавируса се крие именно в потиснатостта, в непрестанната истерия, в която живеем 10-и месец.
Подарете си свобода и щастие!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !