"Газова камера" ли са маските: какво да правим с времето в карантина

03.12.2020 12:25 | Видян 891 пъти

Много видеа в ютюб и писания в социалните медии разказват и показват, че маските били нещо като газови камери, токсични и т.н. Изследванията на руските учени показа, че това не е точно така.
Наистина, носенето на маски на закрито за много дълго време - с часове, може да предизвика главоболие или задъхване. Особено у пушачите.
Много е възможно някои да помислят това за симптоми на коронавирус, да получат паник атаки, да се озоват в болница, ако съвсем влязат във филма, като родните лекари разказват, че има немалко такива случаи у нас. И че психическото възприемане на болестта често има решаващо значение за изхода от нея.
Какъв е лайфхакът и сами да проверим газови камери ли са маските:
Да вземем пулсоксиметър - фейсбук е пълен с реклами на цени от 39 до стотина лева за малкия уред. Той показва насищането на кръвта с кислород. Така ще бъдем спокойни, че нямаме корона, нямаме задушаване, няма да има паник атаки и постъпване в болница, където заразяването с актуалния вирус е почти сигурно.
Иначе, изследванията на учените показват, че в редки случаи маските водят до покачване на индекса на нормалността 0,1, но не и до опасното равнище от 0,2. Понякога резултатът е 0,14, което показва състояние на слабост, сънливост, проблеми със съсредоточаването, с вниманието.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !