Натискайте пилето в магазина, мийте го с оцет у дома: какво да правим с времето в карантина

02.12.2020 12:31 | Видян 1686 пъти

Натискайте пилето в магазина, мийте го с оцет у дома: какво да правим с времето в карантина

Близо половината от продаваното в момента месо в магазините е пилешко, което е обяснимо, защото то е по-евтино и по-диетично от свинското и телешкото. Проблемът е дали, когато си мислим, че ядем нещо полезно, не се тровим. Защо ли? Тъй като веригите имат интересен подход, за да гарантират "вечен живот" на непродадените бройлери.
Те "възкръсват", благодарение на "хитростта" да бъдат третирани с огромни количества хлор, за да бъде продължаван срокът им на годност, когато истинският е пред изчитане. Това се смесва с ефекта на антибиотиците, с които горките пилета са наблъсквани в птицекомбинатите. Оставете алергиите, макар че и те могат да бъдат смъртоносни. ЕНТРОФЛАКСИНЪТ НАПРИМЕР, С КОЙТО СЕ ТРЕТИРАТ 80% ОТ БРОЙЛЕРИТЕ СНИЖАВА РЯЗКО ИМУНИТЕТА.
Какво можем да направим, за да се опазим? Ето три лайфхака от нас:
Първо, НЕ КУПУВАМЕ пилета на грил от магазини или заведения за бързо хранене, каквато и опашка да се вие за тях - въртят се точно бракуваните бройлери.
Второ, НЕ КУПУВАМЕ пилета, които при натискане още в магазина, карат пръста ни да потъва. Хлътването е сигурен белег за изкуственото удължаване на срока на годност.
Трето, МИЕНЕТО С ВОДА НА ПИЛЕТО ВКЪЩИ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ЗАРАДИ ХЛОРОФОРМА Е ДОБРЕ ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ С ОЦЕТЕНА БАНЯ ИЛИ ОБЛИВАНЕ С ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА -. В ПО-СКЪПИЯ ВАРИАНТ - НАКИСВАНЕ ВЪВ ФРЕШ ОТ ЛИМОН - поне цените на този вид цитруси са вече 3 пъти по-ниски, отколкото напролет.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Няма коментари към тази новина !