Горсова се завърна в България

05.03.2009 11:30 | Видян 4500 пъти | Гласували 1

Горсова се завърна в България

Късно снощи с полет от Тел Авив в България се завърна Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофа през лятото на 2007 година, предаде репортер на БГНЕС.

Горсова бе на продължително лечение в специализирана клиника в Израел. От летище София Мануела веднага бе транспортирана до Военномедицинска академия /ВМА/, където ще продължи лечението й. Според близките на момичето състоянието й по време на лечението й в Израел се е подобрило видимо. Тя обаче все още не говори и не може да се храни нормално, каза баща на Мануела Красимир Горсов на летище София. Мануела Горсова бе налечение в Израел в продължение на близо 10 месец. Според израелският екип, който се грижи за възстановяването й, тя може напълно да излекува до четири години. Те са на мнение, че за подобряването на здравослосвоното състояние на Горсова много ще поможгне и домашната обстановка.

Бизнесменът Петър Христов, който дари голяма сума за лечението на Мануела съобщи, че до момента то е струвало около 300 000 долара. БГНЕС припомня, че катастрофата при която пострада Мануела Горсова през 2007 година бе предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

БГНЕС припомня, че в края на миналата година израелските лекари съобщиха, че гръбначният й стълб не е засегнат и те се надяват здравите мозъчни клетки да започнат за изпълняват функциите на засегнатите. Най-трудното, което й предстои е да се върне отново към действителността и нормалния живот, защото съществена част от паметта й ще бъде изтрита, смятат лекарите. Мануела няма да си спомня от една до три години преди катастрофата, която стана на 5 август 2007 г., казаха още тогава израелските медици.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Непочистени от дървесна и храстова...

Непочистени от дървесна и храстова растителност язовири...

Българин първи в света по химия,...

"Българин е най-добрият по химия в света! Ето го...

Няма коментари към тази новина !