Български студенти участваха в международно състезание по туризъм

19.01.2011 10:40 | Видян 3000 пъти

Български студенти участваха в международно състезание по туризъм

Български студенти от висше училище се върнаха след успешно представяне в престижното международно състезание European Mise en place cup в Апелдорн, Холандия.

Макар че не спечелиха първо място, студентите от Висше училище Международен колеж град Добрич бяха сред едни от най-добре изявилите се от всичките 14 отбора, за което получиха сертификати и поощрение от страна на журито и други гости.

Състезанието European Mise en place cup е едно от най-престижните Европейски конкурси за хотелиерство и ресторантьорство. Провежда се между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма и тази година за първи път взеха участие български студенти.  Младежите от ВУМК бяха и единствените източноевропейци на състезанието, които заминаха благодарение на спонсорството на хотел Афродита в к.к. Слънчев бряг и ВУМК. Другите отбори представяха държавите Франция, Германия, Португалия, Холандия, Великобритания и Норвегия.

Темата на състезанието бе „Социалната мрежа - игра или инструмент“, като в първи кръг отборите трябваше да заснемат видео клип по темата, представящ участниците, училището и страната, от които идват, а хотел Афродита предостави база и ресурси за българския отбор. Втори кръг се състоя в Апелдорн и в него студентите трябваше да разработят проект по темата и да го презентират, а в трети кръг на студентите им бе зададен казус и в рамките на 4 часа те трябаше да го развият.

Според д-р Мирослава Димитрова, преподавател по икономика на туризма и хотелиерството във ВУМК, която също присъства на състезанието, българските студенти са се справили отлично във всички кръгове, но особено добро представяне са направили в последния кръг, където задачата е била зададена на място и е трябвало да импровизират.

Мария Георгиева, студент по хотелски мениджмънт във ВУМК трета година, и член на българския отбор на състезанието, каза, че е изключително доволна от организацията и доброто отношение на домакините и от възможността да се запознаят с много чуждестранни студенти, както и със самия кмет на града. Тя обясни, че преживяването си е заслужавало времето и усилията, защото е събудило състезателния им дух и желанието за победа.

Първите места в състезанието заеха отбори от Oxford Brooks, Hague и Stenden University, което само амбицира българските студенти да спечелят първенството те следващия път.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !