Британска MBA магистратура вече втора година в България

07.10.2010 15:20 | Видян 3246 пъти

Британска MBA магистратура вече втора година в България

За втора поредна година британската топ бизнес магистратура МВА, на третия по големина университет в Обединеното кралство – University of Wales, стартира успешно в България. Тази година студентите в най-престижната бизнес магистратура са над 55.

Като стратегически партньор за Източна Европа на University of Wales Institute Cardiff и благодарение на британската си акредитация Висше училище Международен колеж провежда обучението по МВА програмата в своите центрове в София и Добрич. Тази година  MBA студентите идват отново от бизнеса, където заемат средни и високи мениджърски позиции в български и международни компании в различни области: банкиране, счетоводство и одит, маркетинг, туризъм, информационни технологии, строителство и недвижими имоти.  От ВУМК отбелязват, че около 40% от студентите са завършили образованието си в чуждестранни университети в САЩ, Великобритания, Холандия, Сирия и Казахстан.

„Идеята на обучението в МВА програма е студентите да дават реални предложения за решения на реални казуси, изпращани от Великобритания, да обменят опит с колегите си и да осъществят бъдещи бизнес контакти помежду си. С пъстрия състав на студентите -  мениджъри и служители на компании от различни сфери, ние успешно постигаме тази цел. Успяваме да създадем и мултинационална среда на обучението, което е още едно предимство – имаме британски преподаватели и студенти завършили в различни държави.’’ – разказа Станислав Иванов, академичен директор на ВУМК.

Същевременно първите студенти в британската MBA програма в България предстои да защитят дисертациите си пред комисия от представители на Уелския Университет в средата на месец ноември. В момента техните дипломни работи се проверяват в Уелс, тъй като според изискванията на МВА програмата – всички изпити и задания се проверяват от независими комисии тук и в Обединеното кралство, това важи и за крайната дипломна работа. Любопитен факт е, че всички дисертации на студентите от Висше училище Международен колеж ще се съхраняват в националната библиотека на Уелс – споделят още от ВУМК.

University of Wales Institute Cardiff (UWIC) e престижен британски университет с над 200-годишна история. Не случайно в т.нар. “Complete University Guide”, публикуван от “Independent” през май тази година, се изтъква, че UWIC се е изкачил в таблицата с водещи университети във Великобритания, заемайки едно от първите три места за 2011 година. Положителните резултати, които UWIC демонстрира също показват, че университетът в момента е в челната десятка на нови университети в Обединеното кралство.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !