Иван Николов се завърна от първото си международно участие по SPA

27.10.2010 17:20 | Видян 4999 пъти | Гласували 1

Иван Николов се завърна от първото си международно участие по SPA

Нашият сънародник Иван Николов – SPA мениджър на хотел “Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт” – Банско, който стана победител в българския конкурс по SPA масаж през пролетта тази година и бе излъчен да участва в Четвъртия международен шампионат по SPA масаж в Москва, преди броени дни се завърна в България с поощрителна награда.

Конкурсът се проведе в рамките на изложението InterCHARM в руската столица, в периода 20-23 октомври. Един от организаторите е френското модно списание Les Nouvelles esthetiques, а партньор за България е изложението Арена на красотата – Arena Professional.

„Впечатлен съм от нивото на конкурса в Москва. Наблюдавайки с професионално око разбрах, че има още много да уча за работата ми, макар от много години да се занимавам с това. Участниците демонстрираха уникални техники и ще се радвам и други  мои колеги да взимат участие там за в бъдеще, за да може да се повишава нивото на SPA терапията в България. Професионалистите оцениха работата ми като ми връчиха поощрителна награда – един учебник по SPA масаж, който вече започнах да чета с интерес.

Поощрителните награди бяха само три и това за мен си е международно признание. За моралната подкрепа и самочувствието, с което заминах на световното първенство искам да благодаря на Arena Professional – организаторите на българския конкурс по SPA масаж, защото те много вдигнаха летвата. Нивото на участниците тук беше много високо и това бе предизвикателство, а първата награда – истински трофей. Не по-малък респект вся и компетентното жури на българското състезание в лицето на водещи български преподаватели като доц. Лейла Крайджикова, доц. Тодор Краев, Милчо Войников и д-р Пламен Труканов.”
 
В журито на шампионата участваха световноизвестни експерти от Германия, Белгия, Италия, Франция и Русия. За трета поредна година заедно с тях журира и един от известните български експерти по SPA масаж, д-р Пламен Труканов – SPA консултант на Arena Professional, съорганизатор на българския конкурс и собственик на Esthetique Wellness Clubs.

„Участниците тази година бяха на много високо ниво – конкурсът с всяка изминала година става все по-популярен и респективно в него взимат участие все по-добри професионалисти. Доволен съм от видяното там и се надявам да продължаваме да си сътрудничим с нашите колеги.
Като съорганизатор на българския конкурс по SPA масаж, е важно да акцентирам върху сътрудничеството ни с конкурса в Москва, тъй като тук става дума не просто за еднократно участие, а за възможността оттук нататък да изпращаме наши професионалисти на все повече международни участия.

Не трябва да забравяме, че колкото повече български SPA терапевти се състезават на подобни мероприятия, толкова по-повече ще се повишава нивото на SPA културата в България. Ключово е също, че в рамките на това сътрудничество, ние можем да бъдем медиатори за популяризирането на българските фирми производители и българския SPA туризъм като цяло на световния пазар – било то в Русия или в други страни.” 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Няма коментари към тази новина !