Националният шампионат на България по културизъм, фитнес и бодифитнес

23.09.2010 15:15 | Видян 4539 пъти | Гласували 1

Националният шампионат на България по културизъм, фитнес и бодифитнес

На Националния шампионат на България по културизъм, фитнес и бодифитнес Апостол Петков стана абсолютен шампион по класически културизъм. Здрави мъже и жени от цялата страна се състезаваха в столичната зала „Универсиада”. Бургазлията Апостол Петков грабна титлата и в категорията до 175 сантиметра. Победители в отделните категории при мъжете са Димитър Лилов – над 180 сантиметра, Недко Богданов - до 180 сантиметра и Драгомир Георгиев – до 170 сантиметра. При смесените двойки купата е за Валя Стоицева и Георги Карамишев до 170 сантиметра.
В публиката се разпознаваха много имена от различни спортни среди.
Спортният министър Свилен Нейков изгледа най-атрактивните категории на републиканското по културизъм в София - до 90 и до 100 кг. Компания му правеше и неговият заместник Лазар Каменов. Във втория състезателен ден пред многобройната публика в з. "Универсиада" най-оспорваната битка за титлата беше в категория до 100 кг. Там шампион стана дългогодишният първенец Динко Желязков (Красота и сила), а негови подгласници - Георги Карамишев (Атлант) и Валентин Игнатов (Леон). След три сравнителни позирания и волна програма съдиите все пак успяха да изберат най-добрия. "Невероятно състезание, в което конкуренцията е много силна. Поздравявам федерацията за усилията и за добрата ни съвместна работа. Занапред се надявам да работим усърдно и да имаме все повече успехи на международната сцена", каза министър Нейков. Той награди призьорите, а шефът на федерацията Александър Сталийски му връчи почетен плакет за принос към развитието на този спорт у нас.
Победителят в кат. до 70 кг Гюнай Мустафа стана и абсолютен републикански шампион.
Балета на SIN CITY също взе участие в Националния шампионат на България по културизъм, фитнес и бодифитнес, но с „други мускули”  както се шегуваше при техните атрактивни излизания водещият . Красивите балерини също са бивши спортистки и гледаха с интерес събитието, както и поздравяваха повечето от спортистите, с които също се познават от тренировъчните площадки и зали за фитнес.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !