шопинг

Вести

В Мароко отвори музей на Ив Сен Лоран

В Мароко отвори музей на Ив Сен Лоран

В Мароко се проведе откриването на музея Yves Saint Laurent. Първите гости бяха принцесата на Мароко Лала Салма и Бети Катру - моделът и музата на дизайнера, която го вдъхновява да създаде колекцията Le Smoking.

Над 43 000 квадратни метра на музея се помещават повече от 5 000 рокли, 15 000 аксесоари, скици и видео инсталации на произведенията на Ив Сен Лоран."Сигурен съм, че Ив и Пиер гледат от небето и са много горди. Слушахме джаз, пихме и клюкахме. Беше магическо. Ив е направил за мен много тоалети за пътуванията ми до Маракеш.

Все още имам марокански панталони, които ще нося днес със смокинг ", коментира Бети Катру. Музеят вече е отворен за посетители. Ив Сен Лоран е роден в Оран (Алжир) през 1936 г., но богатството на цветовете и екзотиката на Северна Африка го привлича цели 30 години по-късно, когато пристига в Маракеш.

Партньорът му в живота и бизнеса Пиер Берже казва: "Когато пристигнахме с Ив за пръв път в Маракеш, не предполагахме, че това ще се превърне в нашия втори дом."Дизайнерът и любовта на живота му са очаровани от пренебрегнатата градина с колекция от екзотични растения от цял свят, които по-рано са били собственост на френския художник Жак Мажорел.

През 1980 г. го купуват и започват реконструкцията. Вилата и градината са възстановени и превърнати в уникална градина, която и сега носи името на художника Градината на Мажорел

Няма коментари към този материал !

*}