Проекти за ½ млрд. спрени от главния архитект и шефката на ДНСК

16.11.2016 16:59 | Видян 1894 пъти

Проекти за ½ млрд. спрени от главния архитект и шефката на ДНСК

В държавата, където инвестициите спадат с 33% дори спрямо слабата минала година, дружно се пречи на бизнеса – подкупи ли се чакат?

Новият главен архитект на София – Здравко Здравков и шефката на ДНСК – Милка Гечева, съзнателно или не, с бездействието си или заради страха си от отговорност, от известно време тенденциозно саботират няколко грандиозни проекта в столицата, пише nbox. А 19’ само напомня, че 33% е спадът на инвестициите в страната дори спрямо рекордно слабата минала година.

Благодарение на тяхната пряка или косвена намеса проекти на стойност около половин милиард лева са или в небитието, или висят в неизвестност, или пък инвеститорите в тях плащат милиони левове неустойка и загуби, заради бездействието на горните две институции, представлявани от Здравков и Гечева.

"Нека ви кажа как работи схемата. Първо обезкуражават инвеститора с безумни аргументи, а след това някои от така наречените общественици отива при инвеститора, подава му визитка и казва: „Спокойно, звънни и ще оправим нещата”. Естествено така пряката връзка между инвеститор, главен архитект и шеф на ДНСК е скъсана и уж е непряка, но в действителност, именно те двамата са хората, които могат или не могат да пуснат развитието на даден проект", цитира сайтът архитект.

В момента има поне пет обекта в София, с обща стойност около половин милиард лева, които са поставени в режим „изчакване“ от въпросните двама специалисти. На първо място може да дадем за пример готвения 215 метров небостъргач до Парадайз център. На 28.10.2016 градоустройствените специалисти на Столична община върнаха за доработване проекта за нов 215-метров небостъргач до едноименния мол. Компанията Булфелд, инвеститор в търговския център, планираше да вдигне 55-етажна кула на ъгъла на бул. Черни връх и бул. Тодор Каблешков на незастроен терен между мола и хипермаркет Билла. По предварителни данни във високата сграда трябваше да има подземни паркоместа, търговски площи на партера и мецанина, 18 етажа с офис помещения и 220 апартамента след 21-ия етаж, които ще функционират като хотел или ще бъдат продадени като отделни жилища.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !