Андре Токев и Събин Ранков пийват вино с баница

03.11.2016 13:16 | Видян 1678 пъти

Андре Токев и Събин Ранков пийват вино с баница

Тази неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков се отправят към Средна гора, за да посетят лозята на село Кортен. Горнотракийската низина ще предложи на двамата кулинари изкусителна комбинация от хранителни и винени открития. Новите рецепти и насладата от дегустацията на различни сортове и купажи, ще докажат, че за най-хубавите преживявания, детайлът е от значение. Вижте повече в нашата ГАЛЕРИЯ!!!

Chef Токев и Събин ще отидат на гости на една от най-верните почитателки на MasterChef, за да приготвят пита по традиционна българска технология. Докато Андре разучава местния деликатес - двойно токана дебела пита със свинска мас на сач, неговият помощник ще преоткрие радостта от контакта с животните. Умелата домакиня Янка ще изпрати готвачите с топъл хляб при енолозите Капка и Росен, които ще разкрият тайните на отличното вино.  А каква изненада ще организира дамата за ергена Събин – в неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV.

Колоритният хоби-готвач от школата на MasterChef ще чуе за първи път какви са компонентите, които определят качеството на гроздето – захарен градус, тероар, почва, валежи, наклон, изложение. Но любопитството му няма да бъде задоволено и ще го отведе право при пекарят на бъчви, за да научи тънкостите на занаята.  Андре ще се вдъхнови от кораловите отенъци на виното за създаването на цитрусова салата и ще организира изтънчен „пир” със сирена и пикантни колбаси за своите домакини. Защо Каберне совиньон трябва да има дъх на орех, за какво служи рефлектометърът, какво е нужно на един професионален готвач, за да приготви 100-годишен български десерт при полеви условия, зрителите на bTV ще видят тази неделя от 13:00 часа.
 
 „Ловци на храна” по bTV ще отведе Chef Андре Токев и до Карановската селищна могила – дворецът на праисторията на Европа, запазил артефакти на 8 хиляди години. Там е открита керамична плочка със символи, за която се предполага, че пази най-старата писменост на континента, както и множество сечива, доказателство за кулинарните традиции на българските земи. И още - какво представляват ритуалът на „куралийница” за Заговезни и поверието за ергените с „бутурници” на този празник, дали прасетата обичат да ги чешат по врата и какво е общото между годината на производство на виното и жените – в неделя от 13:00 часа в „Ловци на храна” по bTV.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Китай спешно сваля законовата възраст...

Населението на Китай намаля за трета поредна година през...

Памела Андерсън, 57, се показа без...

Тази година Памела Андерсън избра естествен вид на...

Няма коментари към тази новина !