Дидо от D2 и Веселин Плачков „изчезнаха“ от София

25.09.2015 14:00 | Видян 1154 пъти

Дидо от D2 и Веселин Плачков „изчезнаха“ от София

Две звезди – рок идолът и вокалист на групата D2 Дидо и актьорът, превъплътил се в ролята на Апостола във филма „Дякон Левски“ Веселин Плачков, „изчезнаха“ от София за час и се потопиха във фантастичната реалност на една от стаите на новата и атрактивна real-life escape room игра Questomania (ул.Пиротска 20, София).

Прекрачили прага на къщата на Questomania, звездите трябваше да тестват логическото си мислене, съобразителността си, умението си да се справят в стресови ситуации и интелекта си, решавайки цял куп пъзели и загадки, разшифровайки сложни кодове, боравейки с високотехнологични механизми, откривайки тайници и скрити предизвикателства.

Двамата бяха натоварени с не леката мисия да преминат през редица тайни помещения, успешното измъкване от които зависеше само и единствено от собствените им възможности, съобразителност и умение да действат като екип.

Популярните мъжкари успяха да се справят с предизвикателството за по-малко от 60 минути, като „се завърнаха в реалността“ повече от развълнувани и доволни. „Изживяването беше жестоко! През цялото време ми беше супер забавно.

Questomania е нещо, което много бързо те кара да стимулираш мисловните процеси и логиката си“, сподели с усмивка на уста Дидо. „Чувството е все едно влизаш в компютъра игра, но е много по-хубаво, защото влизаш в играта физически и напълно реално. 

Аз съм човек, който много обича физическата дейност: обичам да скачам, да се катеря, и този тип забавление ми допадна много – хем играеш, хем го правиш фактически – с тялото си. Натискаш бутони, влизаш в тайници, откриваш ключове... Страхотно е!“, продължава още рок идолът.

„В началото, когато влезеш, е наистина странно – попадаш в една реалност, която е напълно различна от познатата ти. Трябва ти известно време да се климатизираш, но след това играта тотално те завладява и ти се вкарваш във филма – буквално! Страхотно е измислено, наистина, такова нещо не бях преживявал!“, сподели Веселин Плачков и допълни, че като актьор, декорите са му били изключително интересни – „Наистина влизаш в друго измерение“.

Дидо и Веско, които изиграха една от стаите на Questomania – „Портал“, се заканиха да се завърнат отново в къщата, за да тестват способностите си и във втората – „Тайните на професор Линд“. Двамата споделиха, че очакват с огромно нетърпение и най-новата, трета стая, наречена „Демон“, която ще постави на изпитание лимитите и на най-смелите почитатели на хорър-жанра и която предстои да бъде отворена тази есен.

Questomania  е уникална, високотехнологична игра, от т.нар, тип "real-life escape room games".

Това е нов вид забавление, което бързо набира популярност в цял свят, заради иновативната идея за пренасяне на света на класическите компютърни куест игри  стил  “escape the room” в реалността. 

Questomania е идеалното средство да избягате от рутината, да изпитате напълно нови усеещания  и да излезете извън обичайната рамка. Ще се потопите в един уникален сюжет и ще влезете в кожата на герой на от фантастичен филм или компютърна игра, като в даден момент възможно дори да забравите кой сте в действителност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Няма коментари към тази новина !