Converse отбеляза своя 100 годишен юбилей

27.11.2008 15:45 | Видян 4032 пъти | Гласували 3

Converse отбеляза своя 100 годишен юбилей

Марката Converse, носена от поколения бунтари, отбеляза края на 100 годишната и началото на  новата си история с нестандартно ревю и изложба “Converse in your mind”  на 26 ноември 2008г. в галерия „Академия”, сградата на НХА.

На ревюто, посветено на века на Converse, бяха представени както легендарните модели кецове превърнали обувката със звездата в модна икона от световен мащаб като Chuck Tailor® All Star®, Jack Purcell®, One Star®, така и модели от най- новите колекции, сред които и специалните тематични кецове с автограф на Кърт Кобейн (Kurt Cobain) вокал на група Нирвана, Блек Сабат (Black Sabbath) и Доорс (The Doors). На сцената, преобразена в място от градския пейзаж, колекциите показаха момичетата на Converse и танцьорите от Electric Force Crew, които при всяко излизане с различен пърформанс представяха моменти от историята на марката.

В духа на Converse, символ на независимите хора, които гледат напред, водещ на събитието беше Дидо от D2.

Специална част от вечерта беше изложбата “Converse in your mind” на студентите от Националната Художествена Академия и награждаването на най- добрите и интересни творби.

Вече един век Converse търси различното и провокативното. Тази година, по случай юбилея си, марката организира конкурс “Converse in your mind”. В него взеха участие 90 млади творци от специалностите „Мода”, „Скулптура”, „Метал”, „Живопис”, „Сценография”, „Порцелан и стъкло” и „Рекламен дизаин” на НХА. Условието беше да изразят своето творческо виждане и да го приложат върху кец на Converse, без ограничения в стила и техниката. Жури съставено от професор Греди Асса, професор Мая Богданова от НХА и представители на Converse определиха победителите в конкурса. Първа награда /500лв./ взе Леда Гургулицова за инсталация на кец в стъкло. Втора награда /250лв/ получи Стефан Иванов, специалност „Скулптура”, а трета Милко Бояров за инсталация от метал. От Converse дадоха и две специални награди по 200лв., за създаването на нов търговски дизайн на съществуващ продукт на първокурсничката Катерина Малаганска, която изработи екстравагантна чанта от кец и на Жени Ковачева, за оригинални шотландски кецове.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !