Легендата Стоянка Мутафова: Няма ли да умирам вече?

23.04.2015 17:00 | Видян 2010 пъти

Легендата Стоянка Мутафова: Няма ли да умирам вече?

"Тази Стоянка Мутафова започна да досажда сериозно на хората. Няма ли да умира вече и да спира да обикаля за представления из цялата страна?"

Това заяви с полушеговит тон самата актриса по време на една от последните си изяви на театралната сцена.

Преди дни тя гостува в Русе, където участва в спектакъла "Палавите вдовици", научи България днес. Легендата на българското кино и театър сви стомасите от смях на публиката в залата. Заради огромния интерес към нея се наложи да изнася представления в две поредни вечери, въпреки че вече е на преклонна възраст.

"Разстоянието от София до Русе е голямо, но си заслужава да дойда. Скоро пак ще се върна за ново представление. Само обикалям из страната, не се спирам на едно място", заяви още актрисата феномен.

Стоянка за пореден път демонстрира, че няма умора и се раздава на сцената, въпреки че е на 93 години. Мутафова изигра прословутия танц от 90-те години на миналия век макарена. Под бурните аплодисменти на зрителите тя разкърши снага и дори не се задъха след танцувалното изпълнение.

В постановката "Палавите вдовици" тя играе самотна възрастна дама, която е зажадняла за любовни ласки. С доста палаво поведение и изказ тя привлича вниманието към себе си.

Наскоро от Съюза на артистите в България изпратиха искане до централния офис на Книгата на рекордите на "Гинес" тя да бъде вписана като най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света. Кандидатурата на феноменалната Стоянка Мутафова вероятно ще бъде уважена - нашата актриса за първи път играе на сцената на Народния театър през далечната 1945 г., още докато учи в Държавната театрална школа. Дебютът й на първата ни сцена е в спектакъла "Хитрините на Скапен" от Жан-Батист Молиер, постановка на Стефан Сърчаджиев.

"Годините ми се струваха толкова далечни, че никога няма да ги стигна, че ще ги усетя, а не ги усетих и още не се чувствам стара. Казват старост, аз я усещам, разбира се, някои работи се обаждат, но и при младите е същото. Кой ли не го боли глава, кой ли не го болят краката, кой ли не се оплаква от нещо... Не мога да се оплача, досега съм жива и здрава", добави неуморната актриса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !