Електрически автомобили за всички държавни превозвачи във Великобритания

18.07.2014 15:11 | Видян 801 пъти

Електрически автомобили за всички държавни превозвачи във Великобритания

Правителството трябва да служи за пример като осигури финансиране за въвеждане на електрически коли и микробуси, обяви вчера министърът на транспорта баронеса Крамер. Проектна готовност на стойност £ 5,000,000 за превозни средства с ултра ниски вредни емисии е само първата стъпка в плановете  да станат електрическите автомобили и други подобни превозни средства често срещано явление при държавните превозвачи.

Това ще даде възможност на всички транспортни фирми  да преразгледат своите договорености и да обмислят как могат да  използват по-екологични превозни средства. Над 150 автомобила ще бъдат въведени  в експлоатация още при първата вълна от проекта.

Правителствената служба, която осигурява автомобили за министрите вече има планове да поръча  първите електрически коли още през есента. Очаква се при всички превозвачи да се въведат над 150 електрически превозни средства. 300 автомобила в една държавна администрация е твърде скромно, за да направи революция. Независимо от това обаче, решението носи важна символика. Правителството възнамерява да продължи да настоява и за напред за по-чиста и модерна транспортна система.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Голямата любов на Слави се провалила...

Голямата любов на Слави Трифонов – красивата Магдалена...

Няма коментари към тази новина !