Братът на Станишев строи в защитена зона

14.05.2008 10:49 | Видян 3684 пъти | Гласували 2

Братът на Станишев строи в защитена зона

Братът на премиера Сергей Станишев – Георгий, строи в защитена зона по българското черноморие, пише “Експрес”.

Той участва като главен проектант в изграждането на жилищния и ваканционен комплекс “Блек сий гардънс”, който ще бъде разположен на 2000 дка в местността Карадере край Бяла, Варненско.

Районът, в който ще израснат пет миниградчета представлява гориста местност с голям плаж, където човешкото присъствие още не е оставило сериозен отпечатък.  Той влиза в европейската мрежа за защитени зони НАТУРА 2000. Въпреки това общината в Бяла е издала разрешение  за застрояването му. Проектът е одобрен в края на миналата година.

Партньор на премиерския брат е световноизвестният архитект Норман Фостър. Георгий Станишев разказва, че комплексът се състои от пет отделни селища, които ще са “жива селищна тъкан”. Те ще се наричат Sky Village, Wildness Village, Meadow Village, Cape Village и Sea Village. Първите четири ще бъдат разположени по хълмовете, а последното – в близост до пристанището.

В момента проектът се намира на етап градоустройство. Планира се Блек сий гардън да бъде лишен от парникови емисии, като за целта ще бъде построен подземен паркинг, а  предвижването в курорта ще става с електрически автомобили, автобуси и велосипеди.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Човешкото око - отворената врата към...

Човешкото око - отворената врата към душата: Фото на...

Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Няма коментари към тази новина !