Део откри нов италиански ресторант в сърцето на София

14.04.2014 12:00 | Видян 2820 пъти

Део откри нов италиански ресторант в сърцето на София

Дипломати, бизнесмени, инвеститори от италианската търговска камара в България, представители на Атлантическия клуб в България, светски личности, журналисти и любители на средиземноморското кухня уважиха откриването на новата Къща на италианските традиции - Trattoria “Il Maestro Gioseppe Verdi” в сърцето на столицата.

Официалният коктейл бе открит от собственика на заведението - господин Станислав Костов. На сцената се качи и председателят на Италианската търговска камара в България – Марко Монтеки. Той сподели, че оценява високо факта, че в Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" всички ястия ще се приготвят с изцяло натурални подправки и 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход.

Откриването на ресторанта съвпадна и с годишнината от членството на България в НАТО и по този повод Президентът на Атлантическия клуб – Соломон Паси поздрави присъстващите от сцената.

Акцент на вечерта беше представянето на главния готвач на траторията – Джузепе Ломушо.  Специалният гост Деян Славчев - Део с присъщото си чувство за хумор успя да провокира маестро Ломушо да издаде основната съставка  на рецептите си, а именно любовта. Той сподели, че любовта е най-важната подправка не само за храната, а и в живота и именно тя го е довела в България.

За присъстващите той приготви пред тях няколко от най-типичните ястия от родната си Пулия – ризото, дзупа ди пешe и др.  Део беше първия, който дегустира превъзходните специалитети.

Сред гостите, които се насладиха на уникалното меню на Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" бяха Ники Кънчев, Васил Петров, ЛиЛана, Никол Станкулова, Надя Иванова, Лиляна Ангелова, Калин Сърменов, Ханес Перфлер и други любители на първокласната италианска кухня и вина.

Под съпровода на класически италиански музикални произведения, изпълнени на живо, те се потопиха в уютната атмосфера на Къщата на италианските традиции, която пресъздава духа на апенините, съчетавайки стилен интериорен дизайн в градина и два етажа, кръстени тематично „Тоскана“ и „Венеция“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !