Защо в София има много търговски центрове, но малко истински молове?

10.04.2014 09:15 | Видян 2173 пъти | Гласували 1

Защо в София има много търговски центрове, но малко истински молове?

В София има много търговски центрове, но малко истински молове. Около тази идея се обединиха участниците в тазгодишното издание на международната конференция BalREc в Гранд Хотел София. На нея инвеститори, фондове, банки, мениджъри обсъдиха актуалните тенденции в бранша. Те отделиха специално внимание на пазара на търговски площи и най-вече на новата вълна в сектора, която се очаква да промени картината.

С най-голям интерес протече представянето на Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на София Ринг Мол. Основната идея на проекта, който ще отвори врати през септември на Околовръстното шосе, е да промени пейзажа в цялата южна част на милионния град.

Молът ще има площ от над 100 000 квадратни метра, заедно с магазина на ИКЕА, с който са в един комплекс. Като се вземат предвид магазините на Явор и Mr. Bricolage, Техномаркет и още няколко вериги за обзавеждане, които ще се намират в София Ринг Мол, комплексът ще е най-големият център за мебели и домашен дизайн в страната с обща площ от 50 000 кв.м.

Концепцията на мола от ново поколение ще бъде да предложи нов начин на живот на семействата, които ще могат да намерят на това място не само разнообразни възможности за забавления за всяка възраст (10 кина, детски площадки, увеселителен парк и т.н.), но също така и за почивка и отдих (чрез парка с езера около обекта).

Екологично това също така е уникален за страната проект, дело на прочутото испанско студио L35 – един от европейските лидери в съвременната архитектура. Те получиха за работата си в София Ринг Мол Оскар на International Property Awards, където отличават най-добрите в света. Много зеленина, осигуряване на директен достъп навън от всяко ниво на огромната сграда, влизане на много директна слънчева светлина през огромен стъклен покрив и витрини – това са само част от силните страни на концепцията. Освен това София Ринг Мол ще има широки тераси, където посетителите на мола могат да рекласират в множество кафенета и ресторанти и да се любуват на прекрасната гледка към Витоша.

Модните фенове също ще останат изключително доволни, защото вече са ясни някои от 75-те топбрaнда, от които близо половината са чисто нови за българския пазар, които ще влязат в София Ринг Мол. Сред тях са грандовете на парижкия стил Шанел, Диор, Живанши.

Както разбирате, новото поколение молове, първият от които у нас ще бъде именно откриващият се през септември София Ринг Мол предлагат много повече от пазаруване и се фокусират върху удоволствието във всеки негов смисъл.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !