Мадона обвини правителството на Венецуела във фашизъм

24.02.2014 15:15 | Видян 1885 пъти

Мадона обвини правителството на Венецуела във фашизъм

Американската поп икона Мадона отправи критики към президента на Венецуела Николас Мадуро, научи blife.bg. Певицата обвинява правителството във "фашизъм" заради начина, по който се справя с протестите в страната. В своя публикация със снимка на Мадуро в Инстаграм, Мадона обвинява венецуелския лидер в нарушения на правата на човека. Певицата осъжда и поведението на властите в Русия и Украйна.

Мадона е в подкрепа и на музикантите от пънк-рок групата Pussy Riot, които бяха нападнати и бити с камшици от "казашката полиция" в Сочи преди броени дни. Сцената се разиграла, докато те се готвели за изпълнение пред реклама на олимпийските игри в руския град. Чрез последните си няколко публикации в Инстагрма певицата открито апелира за революция на любовта и свобода на изкуството.

"Очевидно Мадуро не знае израза "Човешки права!" Фашизмът е жив и се развива във Венецуела и Русия. Украйна също не изостава.", пише Мадона. Венецуела е разтърсвана от протести в продължение на седмици. Най-малко четирима души загинаха по време на демонстрациите.

Протестиращите са разгневени заради ширещата се улична престъпност, високата инфлация, корупцията и голямата безработица в страната. В същото време Венецуела има едни от най-големите запаси на петрол в света. Мадуро, който пое поста от Уго Чавес миналата година, твърди, че протестите са част от конспиративен план за сваляне на правителството.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Няма коментари към тази новина !