И номинираните за Оскар са...

17.01.2014 10:20 | Видян 2060 пъти

И номинираните за Оскар са...

Девет ленти са номинирани за наградата "Оскар" на Американската киноакадемия в категорията "Най-добър филм", научи dir.bg. В надпреварата за най-престижните отличия в света на киното ще се включат "Американска схема", "Небраска", "Капитан Филипс", "Филомена", "12 години в робство", "Вълка от Уолстрийт", "Клубът на купувачите от Далас", "Гравитация" и "Тя е глас".

За приза за най-добър режисьор ще се борят Дейвид О. Ръсел за "Американска схема", Алфонсо Куарон за "Гравитация", Александър Пейн за "Небраска", Стив Маккуин за "12 години в робство" и Мартин Скорсезе за "Вълка от Уолстрийт".

Леонардо ди Каприо за великолепната си игра във "Вълка от Уолтрийт" и Матю Макконъхи за участието си в "Клубът на купувачите от Далас" са номинирани за "Оскар" в категорията "Най-добър актьор". Сред номинираните са също Крисчън Бейл за "Американска схема", Чиуетел Еджиофор за "12 години в робство" и Брус Дърн за "Небраска".

Невероятната Мерил Стрийп отново попадна в списъка на номинираните за "Оскар" актриси. За звездата това е 18-ата номинация за престижното отличие. Стрийп попадна в списъка за ролята си във филма "У дома през август". Освен Мерил Стрийп с номинации за "Оскар" са също Сандра Бълок за "Гравитация", Джуди Денч за "Филомена", Ейми Адамс за "Американска схема" и Кейт Бланшет за "Син жасмин".

С номинации за най-добър актьор в поддържаща роля са Баркхад Абди за "Капитан Филипс", Брадли Купър за "Американска схема", Майкъл Фасбендер за "12 години в робство", Джона Хил за "Вълка от Уолстрийт" и Джаред Лето за "Клубът на купувачите от Далас".

Наградата за най-добра актриса в поддържаща роля ще си оспорват Сали Хокинс за "Син жасмин", Дженифър Лорънс за "Американска схема", Лупита Нионго за "12 години в робство", Джулия Робъртс за "У дома през август" и Джун Скуиб за "Небраска".

"Американска схема" и "Гравитация" получиха най-много номинации – по 10, следвани от историческата драма "12 години в робство" с 9.

Американската киноакадемия обяви в 15.38 часа българско време номинираните. Церемонията се състоя в театър "Самюъл Голдуин" в района на Лос Анджелис - Бевърли хилс. Имената на претендентите за златните статуетки бяха огласени от президента на киноакадемията Черил Бун Айзъкс и актьора Крис Хемсуърт.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 86-и път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис на 2 март. Водеща на шоуто ще бъде Елън Дедженерис.

Източник: oscar.go.com.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !