Кейт Бланшет и Лео грабнаха "Златен глобус"

13.01.2014 11:15 | Видян 2484 пъти | Гласували 1

Кейт Бланшет и Лео грабнаха

Първото за годината голямо светско събитие на холивудските звезди отличи най-добрите актьори и режисьори. Наградите "Златен глобус" бяха раздадени на пищна церемония в Лос Анджелис.

71-то издание на приза зарадва добре познати на публиката актьори. Най-добрият в драмата е Матю Макконъхи, който грабна наградата за играта си в "Клубът на купувачите от Далас". Леонардо ди Каприо взе приза за най-добър комедиен актьор в лентата "Вълкът от Уолстрийт". Кейт Бланшет е отличена в категорията "най-добра драматична актриса" за ролята си в "Син жасмин", а Ейми Дейвис - за комедийната си игра в "Американска схема". Филмът взе и приза в категория "комедия". За най-добра драматична лента бе определен "12 години в робство".

За второстепенни роли бяха отличени Джаред Лето за играта му в "Клубът на купувачите от Далас" и Дженифър Лоурънс за "Американска схема".

Режисьорът Алфонсо Куарон взе "Златен глобус" за "Гравитация".

Италианският филм "Голямата красота" стана най-добър чуждоезичен филм, а Глобусът за най-добра анимация отиде при създателите на "Замръзналото кралство". От телевизионните награди заслужава да се отбележи сериалът "В обувките на Сатаната", в който бе отличен и най-добрият драматичен актьор на малкия екран - Браян Кранстън. Най-добра драматична актриса в телевизионна история стана Робин Райт за "Драматично". Майкъл Дъглас взе награда в раздела "минисериал или телевизионен филм".

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !