Само дядо Влайчо гледал и познавал на Ванга

04.11.2013 12:15 | Видян 7733 пъти | Гласували 1

Само дядо Влайчо гледал и познавал на Ванга

На единственото по рода си гледаческо СЪРЕВНОВАНИЕ преди близо половин век любимата врачка на управляващата фамилия Живкови баба Ванга остава на втора позиция. Преди нея се класира неизвестният днес дядо Влайчо. Това е единственият човек, комуто прдесказателката давала да й дава прогнози. Защото те неминуемо се сбъдвали.

Уважението на Вангелия Гущерова – Ванга към единствения български феномен с по-голяма от нейната сила на екстрасенс се дължало както на уменията, така и на годините му. Той бил с цели 17 години по-възрастен от врачката. И той като нея започнал да получава знаци от отвъдното още като дете. Но за това не му трябвало нито торнадо, което да го понесе, нито изнасилване – двете версии за отключването на гадателските способности на пророчицата.

Прочува го предсказание кога ще избухне Първата световна война

Това го прави доста популярен първо в родния му новозагорски край, а после в цяла царска България. Това става точно преди един век. Получил специален интерес към езотеричното от баща си Фердинанд, който много си падал по астрология и други окултни науки, младият цар Борис Трети посещавал гадателя. Известно е, че близък съветник на величеството е екстрасенсът Лулчев, пред когото монархът се изповядвал и от когото търсел съвет за най-важните държавни дела.
Както Влайчо, така и споменатия Лулчев са под влиянието на Бялото братство и на неговия предводител Петър Дънов.

Не е тайна, че както Борис, така и следващия дълготраен властелин на България Тодор Живков и дъщеря му Людмила поддържат контакти с дъновистите. По време на нелегалната борба Бай Тошо дори има явочна квартира при Учителя Дуно.
Петър Дънов също бил приятел с дядо Влайчо. Веднъж даже го поканил на трапезата си в компанията на прочулата се с предсказване на Втората световна война Ванга. Според дъновистката легенда Учителят ги сложил от двете си страни на масата. Така запознал двамата най-големи гадатели в държавата.

Още при първата среща дядо Влайчо пророкувал на „колежката си”. Казал й:“Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, но виждам, когато не е далеч времето, че ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и много хора ще идват“. Познава всичко, както показва животът. Ванга наистина сбъдва женската си мечта да се омъжи за красавеца Димитър, който я и отвежда в Петрич. Ала

неконсумираният им брак не е щастлив

Заради това съпругът на гадателката се пропива и я оставя вдовица. Тя първо се опитва да заживее в манастир, но монахините не я допускат до светата обител. Затова Ванга решава да посвети таланта си на хората. А и на усета си за бизнес.

За разлика от нея дядо Влайчо никога не взема и стотинка за предсказанията си. Не иска и подаръци като „колежката”.

Видение за смъртта на Димитров едва не убива пророка

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Легендата на руския рок Борис...

Легендарният музикант Борис Гребеншчиков и неговата...

Няма коментари към тази новина !