Концертът на Рефан с неуредени авторски права

30.07.2013 15:15 | Видян 1308 пъти

Концертът на Рефан с неуредени авторски права

Българската козметична компания Рефан организира концерт на легендарната група Сигнал без да е заплатила авторските права за провеждането му. Концертът се проведе на 29.07.2013 г. в Пловдив, като входът беше свободен за всички жители и гости на града.

Компанията анонсира музикалното събитие като подарък за всички в Града под тепетата, но от Сдружението за колективно управление на авторски права Музикаутор са категорични, че е неприемливо да се ощетяват авторите и бизнесът да се рекламира за сметка на неплатените авторски права.

Изпълнителният директор на Сдружението Иван Димитров заяви, че не бива големи имена като това на Данчо Караджов и група Сигнал да бъдат замесвани в такъв скандал. "Голяма част от изпълнените хитове снощи са на автори, които Музикаутор представлява и те или техните наследници очакват чрез нас да получат полагащото им се възнаграждение по Закона за авторското право", допълни г-н Димитров.

Сдружението за колективно управление на авторски права е изпратило официално искане за проверка на събитието до компетентния орган – Министерство на културата. Иван Димитров заяви твърдото намерение на Музикаутор да предприеме всички необходими включително и правни действия да не се повтарят повече подобни случай и призова всички организатори на концерти и музикални прояви да плащат навреме дължимите суми за авторски права.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Няма коментари към тази новина !