Ицо само се оправдава с жена си, живеят на хиляди км

25.10.2007 11:34 | Видян 4009 пъти | Гласували 1

Ицо само се оправдава с жена си, живеят на хиляди км

Когато споменем името Христо Стоичков винаги е интересно. Камата е непредсказуем – можем да очакваме всичко от него. Едни го ненавиждат, други го мразят, трети го харесват, четвърти го боготворят, но всички го обсъждат. Вълнуват се какво е казал, какво е направил, какво му се случва. Все пак е най-известния българин в света през последните 20 години!

Дори след като напусна скандално поста национален селекционер, той остана в центъра на вниманието. През последните месеци следяхме с огромен интерес как ще продължи треньорската му кариера начело на испанския Селта. И тази авантюра бе с неуспешен край за Ицо. Ние обаче сме сигурни, че той няма да се откаже. И ще се впусне в поредното приключение, което отново ще предизвика всякакъв тип коментари.

Ще обърнем внимание на поредната драматична ситуация около носителя на Златната топка за 1994 година. А именно напускането на Селта. Той казва, че сам си е тръгнал, от клуба контрират, че са го уволнили. Какво точно се е случило в крайна сметка не е толкова важно. Нали има суматоха, нали е интересно!

Стоичков намери най-безболезнения изход от ситуацията, като се извини със...семейството си. Съпругата му Марияна и дъщерите му Михаела и Христина страшно много му липсвали. Не можел да живее без тях. Затова се махал и отивал в Барселона. Фамилията наистина притежава прекрасна къща в местния Квартал на богатите – хълма Тибидабо.

Само че има една малка подробност. Трите жени в живота му не само, че не живеят в Барселона, но не живеят и в Испания, не живеят и в Европа. Те са се установили в Щатите. Т.е. Христо остава далеч от съпругата си и децата, независимо, че няма да е треньор на тима от Виго.

Още повече, че преди време в интервю за топрепортерката ни Ивайла Бакалова, Камата заяви, че в семейството му търкания не липсвали.

Та така, ясно е, че изтъкнатата уважителна причина, е само едно оправдание. Но пък какво от това. Няма смисъл да го съдим строго. Истината е, че Ицо отиде в Селта на инат и пред него нямаше перспектива да постигне кой знае какво с този отбор, който така или иначе щеше да изпадне от Примера Дивисион.

За него ще е по-добре да се върне в Барселона, където наистина да тръгне от най-ниското стъпало на треньорската професия – помощник в детската школа, и постепенно да се развива.

Вярно е, че е луда глава и нищо чудно отново да се хвърли в огъня, но събитията до тук доказаха, че това е грешния вариант. Треньорството не е лесна работа и Ицо със сигурност вече го е разбрал. Какво ще се случва от тук нататък, можем само да гадаем. 

А колкото до отношението му към България и злостните нападки към всичко българско, сме убедени, че Стоичков не мисли нещата, които казва. Просто е прекалено обиден на някои хора и понеже характерът  му е чепат, си го изкарва на всички.

И се стига до заключения, че родината нищо не му е дала. А тя му е дала достатъчно и той го знае. Той също й е дал много и никой не го оспорва.

Но ако ги нямаше променливите настроения, хаотичните действия, силните думи и неочакваните обрати, нямаше да говорим за Христо Стоичков!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !