Маги Халваджиян прехвърля бизнеса на Бедрос

14.06.2013 11:30 | Видян 6575 пъти

Маги Халваджиян прехвърля бизнеса на Бедрос

Макар да му е рано за пенсия, Магърдич Халваджиян вече се подготвя да прехвърли телевизионния си бизнес на сина си Бедрос. Младежът скоро ще завърши висшето си образование и щом вземе тапията, ще е напълно готов да поеме кормилото на продуцентската империя. Тогава Маги и жена му Кремена ще могат да отделят повече време за любимите си пътешествия до най-екзотичните държави, пише Уикенд.

Първото доказателство за предстоящото издигане на Бедрос дойде по време на финала на предаването "Като две капки вода" преди седмица. Тогава Халваджиян – младши бе главно действащо лице в заснемането на шоуто. Той се изявяваше като отговорен оператор и даваше наставления на колегите си. Успешната реализация на спектакъла доказа, че синът на Маги е способен да бъде лидер и да решава важни задачи.

Бедрос или Бебо, както галено го наричат в голямата му фамилия, е завършил музикалното училище "Любомир Пипков", а сега учи кино и телевизия в Нов български университет. До дипломирането му остава още година, но и сега той знае почти всичко за производството на филми, сериали и предавания. Опитът, който е натрупал покрай баща си, го прави значително по-подготвен от останалите му колеги във ВУЗ-а. Като по-малък Бедрос имал съвсем други виждания за бъдещето си. Искал да стане рок музикант понеже свирел добре на барабани. Бил майстор и на пианото, но класическата музика не го привличала, предпочитал бунтарската.

В последните години Бебо променил плановете си. Осъзнал, че музикант къща не храни, и се насочил към професията на татко си. Родителите му били много доволни от избора му.

Всъщност още от 18-годишен Бедрос се труди в екипа на Маги. А още по-рано, от 10-годишен, той придружава навсякъде баща си и попива какво се случва на снимачните площадки, в студията и монтажните кабини. В онзи период за пръв път проличава телевизионното му мислене. Малкият Бебо забелязва грешки в монтажа, които дори и професионалистите пропускат.

Към операторството Халваджиян-младши се насочва, защото открай време обича да снима късометражни филмчета. Дори и когато се гласял за музикант, хобито му било да обикаля с камера по улиците и да увековечава на лента хора и случки.

Това, което Бедрос има още да учи от баща си, е как да мисли не само като творец, но и като бизнесмен. Младокът все още не смята, че парите са всичко на този свят, което за един продуцент е пагубно. "Той дори не държи да взима голяма заплата – сумата, която получава месечно, е една от най-ниските във фирмата. Сам настояваше за скромна надница, та да не излезе, че е привилегирован", коментират служители на Магърдич.

Бебо може и да няма интерес към парите, но се вълнува много от екология. Той е радетел за чиста околна среда и активен участник в борбата с тютюневия дим. Младежът иска още по-големи рестрикции за пушачите, което го прави опозиция на родителите му. Те не могат да живеят без цигари и искат ограниченията за пафкане по заведения и офиси да отпаднат колкото се може по-скоро.

Снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огнената Никол напусна Hell’s Kitchen...

Темпераментната Никол Росенова напусна Hell’s Kitchen...

Не искайте лесен живот. Поискайте...

Не искайте лесен живот. Поискайте сила, за да се...

Няма коментари към тази новина !