Емил Димитров отказва повече да депутатства

13.03.2013 11:00 | Видян 1512 пъти

Емил Димитров отказва повече да депутатства

СПЕЦПРОЕКТ 19 калинки и половина- част 2

Преди да се ПРОЧУЕ Калина Илиева и нарицателното „калинки” да се свърже с цялото управление на ГЕРБ, 19’ откри нещо много интересно. Мажоритарни кандидати на генералската партия бяха Лили Иванова в областта, известна по името на старото летища ШуТРа, и Емил Димитров от София-област. Съвпадението с естрадните суперзвезди едва ли е случайно. Плосък пиар, ама явно ефективен, щом без да ги знае и да ги познава бая народ им се довери хей тъй на, за да пробва. Резултатът се оказа, както можеше да се очаква, твърде безрадостен. Та най-вероятно ни Лили Иванова, ни Емил Димитров повече ще ги видим в парламента. Те двамата са живо доказателство как хубавата идея за мажоритарен избор реално няма почва у нас.

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров напуска партията и няма да бъде включен в листите за следващия парламент, съобщи Труд.
„Приключвам с политиката и не искам повече да се занимавам с партии”, заявил едва ли не обиден по време на събрание на областната структура на София-област Емо Фаса. Нека да напомним, че с неговите лобистки предложения за промяна в закони започна работата си парламентът на ГЕРБ,

ръководен с дистанционно управление

За една бройка щеше да върне заменките, та и съдружникът му направи такава между Несебър и Слънчев бряг в първите дни на мандата на генералската партия. Напомняме, че под знамето, довело ГЕРБ на власт анти-заменки влезе човек като Емил, който има не 1, не 2, а 3 на фирмите си при Тройната коалиция. Пак тя в последните си дни му удължи и концесиите за ловните стопанства.
Лобистките или подозираните за лобистки поправки на Димитров следваха. На дневен ред дойдоха ловът, пушенето на закрито и всякакви други недотам несвръзани с бизнеса му идеи. Човекът е известен с това, че събираше олигарси с Георги Първанов и Бойко Борисов в ловното си стопанство, а бизнесът му е дистрибуция на цигари.

Не е ясно осъдиха ли се с общината за супер терен за милиони

В жк Стрелбище, който при кмета Бойко Борисов премина във фирма на Димитров. И двете страни мълчат активно по темата, а тя е много интересна. Защото е странно как човек хем придобива имот с фалшив подпис от кмет, хем в същото време става депутат от партията на човека, чийто подпис е фалшифицирал. Нелогично звучи и най-много ГЕРБ има полза истината да излезе наяве в удобен момент. Защото може да излезев неудобен, пише Супер 19'.

Ръководството на ГЕРБ вече било решило да не включва човека кой знае защо наричан от медиите Фаса и Ротманса, в листите за следващия парламент, което съвпадало с неговото желание, пише изданието.
Емил Димитров вече бил обсъдил оттеглянето си от политиката с премиера в оставка Бойко Борисов.
Миналата седмица на сбор на Българския ловно-рибарски съюз в Елин Пелин пък Димитров станал почетен председател на съюза. На събора Емо Фаса уведомил ловците и рибарите, че вече няма да защитава интересите им в Народното събрание и е добре

да си намерят ново лоби

Неговите колеги са на мнение, че Димитров по всяка вероятност е на път да основе нова партия. Той отрича да стяга нова формация. „Това, че с някого сме приятели, не означава, че ще правим партия”, заявил той.
Информацията “с половин уста” бе потвърдена пред OFFNews от Николай Георгиев, също представител на областната структура на ГЕРБ, присъствал на събранието. На въпрос дали Димитров е обявил публично самоотвода си Георгиев отвърна “това е лично решение на един човек, на което всеки има право”. Депутатът заяви, че няма представа дали колегата му сам е взел решението или е бил поканен да се оттегли. “А и не бих искал да коментирам такива неща, защото редиците на партията сега трябва да се мобилизират и да се готвят за предстоящите избори”.
Синият депутат Димо Гяуров пък посочи, че му се струва логично Димитров да е взел такова решение, тъй като знаел, че вече няма да се вреди в ничия листа.

Апропо, още се мотае разследването за конфликт на интереси

от Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) във връзка с прокарването на поправки в няколко закона, което уж се води, ама май само проформа, срещу другаря Димитров.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !