Щерката на Митко Щерев дебютира в киното

02.11.2012 15:15 | Видян 6214 пъти

Щерката на Митко Щерев дебютира в киното

Tя се казва Александра Щерева и направи своя дебют в киното с филма „Пъзел". Лентата се върти по кината, но публиката не знае, че момичето с абаносовите коси, което изигра малка, но характерна роля, е дъщеря на композитора Митко Щерев. Онези, които я разпознаха, пък подмятат, че е използвалa връзките на прочутия си баща "Александра е завършена актриса, не е вярно, че съм я уредил аз. Яви се на кастинг и я харесаха, филмът е дебют и за режисьора Иво Стайков, син на Людмил Стайков, с когото малко съм работил", обяснява човекът, обявен за филмов композитор на столетието.

Музиката му за „Пъзел" е нежна и тъжна. Такава е в един от последните му албуми - "Самота".

Щерев има два брака. Първият е със спортната журналистка Росица Ковачева. На сватбата им през 1970 г. кумуват Емил Димитров и съпругата му Мариета. Три години преди това никому неизвестното ямболско момче от интернат за деца без родители пристига на софийската централна гара с ученическия си костюм и с кафяво картонено куфарче. Още на другия ден става пианист в оркестъра на Емил Димитров.

След 6 месеца вече е аранжор и диригент. В периода 1970-73 г. работи като пианист и диригент ту при Лили Иванова, ту при Емил Димитров. От първата си съпруга има щерка, която живее в Германия. Втората му жена се казва Катерина. От нея има две дъщери - Александра и Рая, които отглеждал сам. Известен е в гилдията като един от малкото самотни бащи които сами отглеждат наследниците си, докато майките си веят полите в чужбина.

"Останах сам, защо нямаше кой да ме вземе с двете ми дъщери - едната на девет, другата на пет и половина. Ужасно трудно е да се гледат две деца. Винаги съм казвал, че ако човек иска да ги възпита както трябва, просто трябва да знае, че половината от него я няма".

Лидерът на "Диана експрес" бил толкова всеотдаен баща, че децата му като малки мислели, че той ги е родил.

Александра вече е на 31 и е дарила татко си с една внучка-Мишел, която скоро ще навърши 2 години. Рая пък го зарадвала с момченце-Денис.

От най-голямата си дъщеря, която живее в Германия, Митко има още едно внуче, кръстено на него. всички са чести гости в уютния дом, в който са расли. Кухнята на гарсониерата си маестрото е превърнал в студио и там твори песните си.

Компания му прави мъркаща сиамка, пише oще Галерия.

снимка: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Няма коментари към тази новина !