Лили зарязана от съпруг №1 заради изневяра, пише Комсомолка

07.09.2012 09:00 | Видян 2349 пъти | Гласували 1

Лили зарязана от съпруг №1 заради изневяра, пише Комсомолка

Най-тиражният руски вестник Комсомолская правда по неизвестни причини прави портрет на Лили Иванова в своята ретро рубрика.Текстът е балансиран, но пикантен като набляга на неуспешните бракове и приятелството на примата с Ванга. Всекидневникът нарича певицата “добре позната в Русия” и разказва следното:
 
“Девойка от провинцията Лиляна Иванова Петрова – такова е истинското име на Лили Иванова, родена на 29 април 1939 г. в село, сега град, Кубрат в Северна България...Лили Иванова никога не е планирала сериозно да се занимава с пеете. По време на работа като медсестра в болницата на родния град тя чува двама доктори, единият от които й става съпруг, че може да стъпи на професионалната сцена. Вторият случай бил предсказание на старата Айше, която й гледала на ръка и рекла: Ще бъдеш знаменита”.


Още през пролетта на 1961 г. отива в София, където става певица на Концертната дирекция. Колкото и да е странно, широката известност идва при нея не в България, а в съседна Румъния. За първи път тя отива там през 1962 г., заедно с известни изпълнители като Емил Димитров и Мария Косева.

Никому неизвестната млада Лили я пускат на сцената само в началото на концертите. Там я чува музикантът Здравко Радоев. Тази среща е съдбоносна за певицата. Когато през 1963 г. последват нови гастроли в Румъния, но вече с групата на Радоев, неизвестната все още в България певица покорява румънската публика. В Румъния същата година излиза първият й албум. Така изгрява звездата на Лили.

И първия международен приз тя получава не в България, а в Братислава през 1966 г. В онази година тя за втори път пее в Съветския съюз и постига феноменален успех. Оттогава и досега в Русия и други страни от бившия СССР тя е популярна.
Лили Иванова не обича да говори за своя личен живот.

Но България е малка страна и всеки знае всичко за всички.За първи път Лили се омъжва за лекар, но бракът не продължава много – мъжът е против певческата й кариера и се оказва много ревнив. А и основания за ревност има – отношенията на Лили с музиканта Здравко Радоев, които почти веднага стават близки.


В края на 1964 г. обаче в нощен клуб в Белград Лили вижда Иван Пеев и се влюбва в него от пръв поглед. Скоро идва и втората й сватба, която, както сама ще признае по-късно, е и най-важната в живота й, тъй като това била нейната истинска любов. Но и този брак се оказва нещастен – Иван Пеев бил много талантлив, но и много пиел. Независимо от всички усилия, предприети от Лили, животът с пияница се оказва непоносим и в 1972 г. двамата се развеждат.


След година следва брак с Янчо Таков, архитект и син на члена на Политбюро Пеко Таков. С това съпружество Лили встъпва във висшето общество на България, което предизвиква отрицателна реакция сред поклонниците на певицата и завист от колегите. След две години и този брак се разпада и вече бившият съпруг се опитва да лиши Лили от нейната нова квартира.

В един от трудните жизнени периоди, докато си има проблеми с Иван Пеев, певицата се запознава със знаменитата предсказателка Ванга. Не е известно какъв съвет получава, но през следващите години често навестява пророчицата и двете се сприятеляват. Лили търси съвети, а Ванга се отнася майчински към нея и обича да я слуша. Предсказва й: “Ти като слънце на всички ще светиш, а тебе никой няма да сгрее. До края на живота си ще пееш. Ти и аз ще останем в паметта на хората”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !