Бунтарите не искали Андрей Слабаков за водач

24.02.2013 09:12 | Видян 2429 пъти

Бунтарите не искали Андрей Слабаков за водач

Представители на протестиращите отрязаха  Андрей Слабаков и Кристиян Коев-Златната флейта, които са сред координаторите на т.нар Кръгла маса. "Актьори и музиканти, които ни събраха в столичния хотел днес, се опитват да яхнат гражданската вълна. Те не са били на нито един наш протест", изрепчи се дама, представила се за Люси от Благоевград, на пресконференция на координаторите от различни градове, пише Всеки ден.

Днес имаше сбирки на координатори на две места. 70-80 души се събраха в Сливен, а в София с координацията на Андрей Слабаков се събраха около 500 души.

Участниците в кръглата маса  заподозряха опит народното недоволство да бъде разединено по различни начини чрез разпокъсване на негодуващите. Един от организаторите на събитието - Андрей Слабаков, подчерта, че сред присъстващите няма организатори на протестите, а само участници, какъвто бил и самият той. По думите му повече от всякога е необходимо народът да бъде обединен. "Искаме да участваме в управлението, защото ни принуждават. Не може безконтролно по четири години всеки да си прави каквото си иска. Решихме, че е спешно хората да се обединят, защото се очакваше да се появят някакви разделения", заяви актьорът. Слабаков беше подкрепен и от музиканта Кристиян Коев, известен като Златната флейта.

Стотиците участници трудно се изслушваха и постоянно искаха думата, но в крайна сметка се обединиха около исканията си за гражданско участие в ръководните институции.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !