Неубитите босове

05.02.2013 18:00 | Видян 15246 пъти | Гласували 1

Неубитите босове

Легенди на подземния свят като братята Васил и Жоро Илиеви, Димата Руснака, Стоил Славов, Бай Миле, Поли Пантев, Косьо Самоковеца, Иван Тодоров – Доктора, Фатик си отидоха от този свят като жертви на покушения, пише Супер 19'.

Куршуми застигнаха и милиардерите Илия Павлов и Емил Кюлев. Особено в годините 2001 – 2005 г., когато се разиграха повечето атентати срещу големи босове, на практика поне веднъж в месеца някое от знаковите имена на сивата или бялата икономика беше отстранявано демонстративно от терена.

Досега нито едно от тези убийства не е разкрито. Което е основна пречка пред приемането на България в Шенген. За това съдим по изказванията на европейските фактори. И по докладите на американските посланици от различни години, които имаме възможността да четем, благодарение на Уикилийкс. По този повод всеки човек, чел поне една кримка е наясно, че работата явно не е случайна, та и е дебела.

Има обаче и късметлии. Хора, които преживяха не по-малко добре замислени атентати, извършени от професионалисти. Съдбата обаче им даде шанс да оцелеят. И да продължат напред. Сигурно самите те са наясно кой и защо им е причинил покушения. Публиката обаче няма кой да я светне.

Нямаме разкрит случай и на неуспешно покушение. Дори най-актуалния опит за убийство – този срещу Ахмед Доган на конференцията на ДПС на 19 януари, който е в съвсем друг контекст – политически, както и предишният атентат срещу лидера на ДПС от 2006 остават неразгадани.

Понеже в миналия брой вече писахме подробно по тази тема, ще се спрем на знаковите неуспешни атентати от миналото, които остават загадка, въпреки обещанията при извършването им, че щели да бъдат разрешени за 2-3 дни. Е, десетилетия вече никой не казва кой – кого – защо...

 

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Няма коментари към тази новина !